Kraj uginulog galeba na Voštarnici pronađena vrećica s bijelim prahom

Preksinoć na zadarskog Voštarnici, kažu nam iz zadarskog azila, gospođa koja je šetala psa naišla je na uginulog galeba na javnoj površini. I možda to ne bi bilo čudno ili upitno da se samo malo dalje od njegova beživotnog tijela (vidi se na fotografiji) nije nalazila vrećica s bijelim prahom.

Poučeni događajima iz Osijeka, logično je pretpostaviti kako je riječ o svojevrsnom otrovu postavljenom s ciljem trovanja pasa.

Gospođa je odmah obavijestila 112, a oni su nazvali Veterinarsku stanicu. Interesantno, prah je u roku od nekih pola sata nestao s javne površine pa se, nažalost, uzorak nije mogao ispitati. Da je uistinu riječ o nekoj bijeloj tvari vidi se na fotografiji gospođe i žao nam je što nismo mogli analizirati njegovo svojstvo. U zadnjih nekoliko dana dobili smo dojavu kako je otrov pronađen u Ninu, Sabunikama i Vrsima, kaže nam Marijana Mustač koja oprezno, gotovo bojažljivo zaključuje kako joj se čini da se situacija ipak smiruje, jer novih dojava o sumnjivim tvarima nije bilo u drugim gradskim kvartovima unazad tri, četiri dana.

U Zadru je otrov otkriven na više lokacije; na Stanovima oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, kod trgovačkog centra Supernova, na području Bokanjca, Kolovarama, najnovije na Voštarnici.

Kako nam je u zadnjem razgovoru potvrdio Marino Mirčeta dr.vet.med., analizom praha iz kampa na Boriku potvrđeno je kako se radi o organofosfornom insekticidu koji smrt kod pasa, ako se ne reagira dovoljno brzo, izazva već za 20 minuta do pola sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...