Kreativne osobe, pozor; Udruga CINAZ organizira radionice blog novinarstva

Kreativne mlade osobe, željne izražavanja putem modernog medija bloga, pozor! Udruga CINAZ organizira dvije dvosatne radionice blog novinarstva pod voditeljstvom prekaljenog novinarskog gurua doc.dr.sc. Nenada Vertovšeka. Polaznici će ovladati pripremom internetskog dnevnika s fotografijama i linkovima, upoznavati se s fazama od pokretanja bloga, pisanja i prilagođavanja zamisli blog-formatu do određivanja i usavršavanja vlastitog stila.

Teme koje vas očekuju:

– Što vas očekuje u blog svijetu, upoznavanje s terminologijom i praksom.
– Jednostavno pitanje: zašto uopće želite blog? Nedoumice i dileme oko vlastitog pisanja o sebi i vama bitnim doživljajima i temama.
– Osnove (zanimljivog i kreativnog) pisanja, uređivanja i prezentiranja.
– Kako i gdje blogirati?
– Objavljivanje informacija o sebi, što je Vaš profil?
– Usavršavanje bloga, komentiranje
– Blog kao afirmacija, autoprezentiranje i samoreklamiranje

Dio radionice i praktičnog rada će se posvetiti nekim posebnim temama – pronalaženje teme za blogiranje, privlačenje pozornosti, prezentiranje zamisli, Blog kao osobna, javna i/ili novinarska priča, etika, sloboda i odgovornost u blogiranju. Dobrodošli su i početnici, oni s iskustvom, te svi koje zanima osobno izražavanje i novinarstvo.

Blogosferom se bavimo u srijedu, 21.03. i petak, 23.03. od 18.30 sati u prostorijama udruge CINAZ, Andrije Medulića 2 (iznad Obala i lučica).  Za sudjelovanje je potrebno ispuniti on-line prijavnicu do utorka 20.3. do 14h na linku: https://docs.google.com /forms/d/e/1FAIpQLSe-0qVh5Btsj tS0tkJolA5tbs0UGweXr3gHoFtgSIU 5IGJopg/viewform​​.
​​

Prednost imaju mladi od 15 do 30 godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...