Kujundžić potvrdio: “U Zakon o pobačaju bit će uključena i Crkva!”

Milan Kujundžić gostovao je danas na N1 Televiziji, a govorio je, između ostalog, i o Zakonu o pobačaju.

U sljedećih godinu dana Zakon o pobačaju mora se uskladiti s Ustavom. Na upit kada će zakon biti gotov, ministar odgovara:

“Okupljamo stručnjake koji će reći svoje mišljenje o tom pitanju. S jedne strane treba čuvati život od začeća, to je moj stav, a s druge strane okupiti sva mišljenja i smisao je da bude što manje pobačaja”, kazao je. Potvrdio je da će zakon biti restriktivniji, odnosno da će “biti poduzete mjere da se broj pobačaja smanji”.

”Da se zaštiti majka i da se ponude modeli zaštite da se ne odluči na pobačaj. Svi će biti uključeni u pripremu Zakona o pobačaju, i Katolička crkva”, zaključio je.

Upitan je li mu bilo teško dići ruku na vladi za Istanbulsku konvenciju, kaže da nije.

“Nije mi bilo teško dići ruku u vladi za Istanbulsku konvenciju jer je Istanbulska konvencija u osnovi zaštita od nasilja u obitelji. Da sam imao osobno dilemu da radim nešto loše za Hrvatsku, digao bih ruku isti tren. Rekao sam i ranije da se u Konvenciji zrcali mogućnost za tzv. rodnu ideologiju. I sigurno će pojedinci i skupine to znati zlorabiti, no to ne obvezuje Hrvatsku, a na tome tragu je i izjava, iako neki kažu da izjava nema pravnu težinu, možda i nema, ali njome se Hrvatska određuje. Ako će nešto pozitivno donijeti Konvencija u zaštiti od nasilja onda je treba podržati. To su procesi koji se događaju u svijetu i ne možemo ostati zarobljeni u vremenu”, zaključuje Kujundžić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...