Longin o snijegu u Gračacu: “Mi već djelujemo kao uhodana ekipa, svi odrađuju svoj posao”

Župan Zadarske županije Božidar Longin jučer je u Gračacu, s načelnicom općine Natašom Turbić, ugostio potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova. Oni su, u pratnji zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Siniše Jurkovića i zapovjednika Gardijske motorizirane brigade HKoV-a brigadnog generala Tihomira Kundida te ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragana Lozančića, posjetili pripadnike HV-a koji već nekoliko dana na tom području pomažu u sanaciji problema uzrokovanih snijegom.

U zgradi Općine Gračac održan je sastanak na kojem se razgovaralo o trenutnoj situaciji na terenu, kao i o prijedlogu mjera i radnji koje će se poduzeti u cilju normalizacije stanja na širem području općine. Uz predstavnike općine, županije i MORH-a, sastanku su nazočili predstavnici DUZS-a, policije, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa i komunalnih tvrtki koje rade na održavanju prometnica.

Župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je kako je najvažnije u ovakvim situacijama djelovati zajednički, što se pokazalo djelotvornim, s obzirom da od posljedica ove elementarne nepogode, koja je najviše zahvatila Liku i Gorski Kotar, nije bilo stradalih.

”Mi već djelujemo kao jedna uhodana ekipa. Nažalost, ovo je već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci, jer nakon požara i poplava sada imamo i ovu probleme sa velikom količinom snijega. Ono što je najvažnije nitko nije stradao, panike nije bilo, a svi odrađuju svoj posao”, poručio je Longin.

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić zahvalila je ministru Krstičeviću i generalu Šundovu na angažmanu Hrvatske vojske te je pozvala sve raspoložive snage na terenu da se priključe pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena jer je u ovom trenutku, istaknula je, još mnogo zaselaka na području Općine Gračac zatrpano snijegom.

Foto: Zadarska županija

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...