Loše vijesti; Htjeli ste za Uskrs uživati u suncu? Ništa od toga

Idućih dana pred nama je pravo proljetno vrijeme po južini – sve toplije, ali i sve kišovitije. Najviše kiše očekuje se, nažalost, u prvom dijelu vikenda, posvuda, a prestajat će tek tijekom Uskrsa. No, Uskrsni ponedjeljak trebao bi biti bez oborina, javlja N1.

Prognoza za četvrtak…

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, osobito na sjevernom Jadranu gdje može biti i grmljavine.

U ostalim krajevima kiša će biti češća u drugom dijelu dana, a uglavnom suho uz najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

… i za iduća tri dana…

Kako navodi DHMZ, u petak, subotu i nedjelju bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i s povremenom kišom, češćom u subotu, kada osobito u gorskim krajevima te mjestimice na Jadranu oborine mogu biti obilnije. Vjetar povremeno umjeren, u gorju i jak jugozapadni, u nedjelju zapadni i sjeverozapadni.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako, u subotu i olujno jugo, a u nedjelju će vjetar malo oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u laganom porastu, u nedjelju danju hladnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...