Lucija Mijolović i Mario Mrčela apsolutni prvaci Hrvatske

24.03.2017. PK Zadar bio je domaćin 3. plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom. Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim plivačkim savezom osoba s invaliditetom te uz pomoć Grada, Županije i ŠC Višnjik održalo se otvoreno Regionalno PH na kojem je sudjelovalo 90 plivača iz 12 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Tako je i ove godine PK Zadar doveo i promovirao sve ono na temu plivanja s osobama s invaliditetom na čemu godinama radi.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u 2 dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici velikih natjecanja; medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, kao i u otvorenoj konkurenciji za 3 najbrža rezultata natjecanja svake discipline.

Iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su omogućili natjecanje: bazenu Višnjik i ŠC Višnjik, cijeloj sudačkoj organizaciji i svima koji su potpomogli natjecanje. Posebno drago bilo im je ugostiti strane klubove iz Slovenije i BiH. Najbrojniji klub bio je PK Natator iz Zagreba koji je nastupio sa 25 plivača.
Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra“ iz programa
„Sreća u vodi“ s kojima radi trener Nikola Deković, prof. a trenerica natjecatelja, Danijela Kurtin, prof. jako je zadovoljna nastupima Lucije Mijolović i Maria Mrčele. Na domaćem terenu, oboje natjecatelja imali su odličan nastup. Lucija je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto u svih 5 disciplina u kojima je nastupila (50m prsno 54:07,100m prsno 2:01.94, 50m slobodno 43:76, 100 slobodno 1:49.50, 100 mješovito 1:56.84). Posebno je značajan Lucijin uspjeh u apsolutnoj konkurenciji (1,mjesto na 50m prsno, 2.mjesto na 100m mješovito,3.mjesto na 50m slobodno i 100m prsno). Mario Mrčela , isplivao je zlato (50m prsno 45:38) u svojo i apsolutnoj konkurenciji i bronce na 100m prsno (1:47.10) i 100m slobodno 1:29.73). Iduće natjecanje koje plivači očekuju je u svibnju u Zagrebu a Lucija Mijolović sprema se i za Svjetsko prvenstvo plivača s Down sindromom (srpanj, Kanada).
Svi prisutni obilježili su bazen Višnjik ovu subotu, naročito natjecatelji koji su pokazali snagu duha i tijela a iz PK Zadar i dalje stremi prema popularizaciji plivanja i sporta za osobe s invaliditetom u Zadru.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...