“Međugorje Cup 2018.”; Tićima Zadra srebrno odličje

Na tradicionalnom, međunarodnom turniru “Međugorje Cup 2018.” održanom prošli vikend, nastupile su tri selekcije škole nogometa Nogometnog kluba Zadar. Najuspješnija među njima bila je momčad tića (2007. godište i mlađi), koja je osvojila srebrno odličje.

Dječaci koje vodi Igor Škorput u skupini su s 1:0 bili bolji od Brotnja i Splita, dok su istim rezultatom poraženi od Metkovića. U osmini finala su pobijedili Adriatic s 2:1 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, da bi u četvrtfinalu svladali Dubravu s 1:0, a u polufinalu Široki Brijeg s 2:0. U finalu ih je s 5:1 porazio splitski Hajduk, koji je i slovio za favorita turnira. Osim srebra oko vrata, u zadarske ruke stiglo je još jedno priznanje, ono za najboljeg vratara, koje je pripalo Luki Meiću.

NK ZADAR TIĆI: Luka Meić, Jakov Jure Vedrić, Tomislav Pavić, Lovre Župan, Dino Đorđević, Roko Ivčević, Gabrijel Gagula, Sebastijan Kajtazi, Lovre Pedisić, Fran Bušljeta, Matej Vrkić, Petar Kajzogaj, Frane Mrkić, Ante Butić. Trener: Igor Škorput.

Naše papaline (2009. godište i mlađi), pod vodstvom trenera Josipa Petanija, došle su do četvrtfinala. U skupini su pobijedili Omiš sa 7:2 te Slogu s 2:0, dok su poraženi od zagrebačkog Dinama s 4:0. Svega dva sata nakon te utakmice na rasporedu je bio četvrtfinalni dvoboj sa Zrinjskim iz Mostara koji je, u utakmici punoj preokreta i prilika s obe strane, slavio s 3:2.

NK ZADAR PAPALINE: Pavle Jurjević, Ivano Škara, Mario Fabijan, Jakov Jukić, Frane Bajković, Matej Galešić, Ivan Glavić, Petar Pleslić, Dino Sikirić, Adrian Kajtazi. Trener: Josip Petani.

Malo sreće nedostajalo je i našim mlađim pionirima (2005. godište i mlađi), koji su dogurali do osmine finala. Nakon pobjeda protiv Academice 2:0 i Željezničara 1:0 te poraza od Splita 0:2 u skupini, igrači Antonija Perice poraženi su od Marsonije. Osnovni dio utakmice završio je 0:0, da bi na penale sastav iz Slavonskog Broda slavio s 5:4.

NK ZADAR MLAĐI PIONIRI: Bernard Zrilić, Roko Gospić, Matej Crnjak, Donat Senkić, Roko Peroš, Marko Zebić, Borna Jurjević-Adžić, Mateo Bačić, David Alić, Jakov Delija, Šimun Butić, Roko Mavra, Marko Kršlović, Niko Miočić, Patrik Prekpalaj, Bepo Sudinja. Trener: Antonio Perica.

U svakom slučaju, svi naši momci koji su nastupili u Međugorju zaslužuju sve čestitke za igru i zalaganje koje su prikazali te fer i sportsko ponašanje kako na terenu tako i van njega. Čestitke i domaćinima na dobroj organizaciji i vidimo se ponovno sljedeće godine!

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...