Na plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom na Višnjiku će zaplivati 95 natjecatelja

Ovu subotu u organizaciji Plivačkog kluba Zadar na bazenu Višnjik održati će se Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Organizatori pozivaju gledatelje da uveličaju ovaj sportski događaj koji je od velike važnosti za klub i grad, obzirom da se radi o posebno važnoj skupini sportaša. Sport osoba s invaliditetom grana je sporta koju PK Zadar dugo godina njeguje a ovim natjecanjem želja im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Program natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje  u subotu 24.03. u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:45 sati. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 12 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

Za PK Zadar nastupiti će Lucija Mijolović, Jasmina Knežević i Mario Mrčela, poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama. Najbrojniji gostujući klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 35 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će i naši plivači iz programa Sreća u vodi.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, iz PK Zadar pozivaju Zadrane da se odazovu u što većem broju kako bi poduprijeli realizaciju natjecanja koji unaprjeđuje sport invalida.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...