Najveća tragedija hrvatskog nogometa; Prije 10 godina prestalo je kucati srce Hrvoja Ćustića

Na današnji dan prije točno deset godina, 3. travnja 2008. godine, Hrvatsku je potresla smrt mladog nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića.

29. ožujka na Stanovima se igrala tek druga minuta utakmice između Zadra i Cibalije, kada je Hrvoje u žaru borbe, nadmećući se za loptu s protivničkim igračem Tomislavom Jurićem, pao i glavom udario u betonski zid.

Nakon operacije koja je obavljena istu večer, liječnici OB Zadar vjerovali su u oporavak.

Nažalost, optimistične prognoze nisu se obistinile. Pet dana nakon kobne utakmice, ugasio se njegov mladi život.

Svog 12. Anđela Zadar nikada nije zaboravio. Nije ni njegov veliki prijatelj, tadašnji suigrač Danijel Subašić. Majicu s Hrvojevim likom do danas je prenio nogometnim travnjacima diljem svijeta.

Sjetimo, Tomislav Rogić, dugogodišnji vratar i trener vratara NK Zadra svojedobno nam je ispričao zašto Suba nosi toliku bol u srcu zbog pogibije prijatelja.

– Bili su jako vezani, generacija, ušli su zajedno u nogomet, išli na treninge, kasnije kada bismo putovali na natjecanja obavezno su bili cimeri u sobama. I onda se dogodila strašna tragedija. Kada se igrala ta druga minuta dvoboja Zadra i Cibalije, Danijel je bio na golu i ispucao je loptu za kojom je Hrvoje potrčao. Sljedeći momenat bio je koban…

Neka lijepa sjećanja s nama je tada podijelio i njegov bivši suigrač Ante Jurjević.

– Kao prijatelj i bivši suigrač mogu za Hrvoja reći sve najbolje! Bio je omiljen u društvu, veliki profesionalac, radnik, obožavao je nogomet! Ponekad kad bi falio šansu bio bi toliko ljut da čak i s nama u svlačionici ne bi pričao. Sve dok se ne ohladi, što je dokaz s kolikim je žarom igrao nogomet! Volio je jako Zadar! Nažalost, rano nas je napustio, ali će uvijek ostati u našim srcima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...