Nakon dramatičnog poraza Zadra u Splitu, trener Simunić: “Zaslužili smo barem bod”

Vjeran Simunić, trener Zadra, nakon dramatičnog poraza u Splitu 4:3, prije svega je čestitao svojim igračima na vrlo dobroj utakmici i velikoj borbenosti koja, nažalost, nije bila nagrađena rezultatom.

– Ovo je bila prava premijerligaška utakmica, jer ovakav nogomet može se vidjeti samo tamo. Žao mi je što moja momčad nije naplatila dobru igru s barem jednim osvojenim bodom, jer mislim da je to bila realnost. Splitu čestitam na pobjedi, ali dugo je još prvenstvo i vjerujem da, ako ovako budemo igrali do kraja, možemo dobiti svaku utakmicu – kazao je Simunić.
Zadrani su, osim tri postignuta gola, imali i mnoštvo prilika, vratnicu, gredu, zaustavljene udarce na gol crti, a iskazao se i splitski vratar Bender.

– Vidite i sami da je nogomet takva igra da neke prilike, koje izgledaju stopostotne, ne realiziramo, a s druge strane dobijemo gol iz slučajnosti. Moji momci su sigurno zaslužili više, ali ovaj put sreća nije bila na našoj strani.
Bez obzira na zaostatak i od dva gola u dva navrata, Simunićevi igrači nisu se predavali do posljednjeg sučeva zvižduka.

– To je ono što daje draž nogometu. Ova utakmica ni kod 3:1 ni kod 4:2 za Split nije bila gotova. Borili smo se do posljednje sekunde i to je velika stvar koja nas krasi, strahovita borbenost i fizička moć. Možemo trčati 100 minuta u oba pravca i to je jako dobro. Nažalost, u ovom susretu nam to nije donijelo bodove, ali vjerujem da u sljedećima hoće.
U sljedećem kolu, u subotu 10. ožujka u 15 sati, Zadar na Stanovima dočekuje vodeću Croatiju iz Zmijavaca.

– Očekuje nas još jedan derbi, protiv momčadi koju gotovo nitko ove sezone nije nadigrao. Napravit ćemo sve da se dobro pripremimo i idemo na pobjedu.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...