Nakon prošlogodišnjih priprema s Udrugom Kasper, mnogi su se odlučili za studij psihologije

Dvadesetak učenika srednjih škola okupilo se danas na prvom iz serije predavanja kojim će studenti Udruge Kasper sa Sveučilišta u Zadru pripremati buduće kolege za ispit na državnoj maturi. Aktivni studenti ove udruge već petu godinu zaredom organiziraju predavanja kojima je cilj postizanje boljih rezultata na državnoj maturi, tako da im potrebno gradivo predstave na što pristupačniji i zanimljiviji način.

Prvo predavanje održala je Lora Pavlović na temu “Emocije i motivacija”, a njezine kolegice do svibnja će obraditi i teme o biološkoj psihologiji, osjetima i percepciji, učenju i pamćenju, ličnosti i poremećajima, inteligenciji i kreativnosti itd.

Cilj nam je maturante što bolje pripremiti za državnu maturu, da uspiju upisati željeni fakultet i da im smanjimo stres koji imaju oko polaganja ispita. Vidjeli smo da ova predavanja imaju odjeka, jer nam se javilo dosta učenika koji su nakon priprema dobro napisali ispit, pa i onih koji su nam kasnije kao brucoši došli na studij psihologije, kaže koordinatorica akcije i volonterka u Udruzi studenata psihologije Kasper Jelena Palikuća.

Predavanja su pripremljena na temelju oba udžbenika koja se koriste u nastavi psihologije u srednjim školama, te su ujedno literatura za državnu maturu. Nakon svakog predavanja nazočnim učenicima na e-mail adrese poslat će se prezentacija s predavanja i pitanjima s prošle državne mature vezana uz pojedino područje. DIO pitanja također će se rješavati na samim predavanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...