Nakon Splita i Istre sezoncima za rad najprivlačniji Zadar, samo 3 posto bi konobarilo

Među županijama najpoželjnija za rad u turizmu je Splitsko-dalmatinska, u kojoj bi posao željelo dobiti gotovo 30 posto ispitanika, dok bi u Istarsku željelo njih 19 posto, a u Zadarsku 13 posto.

Zanimljiv je podatak da bi većina voljela raditi na obali u turizmu, a u top pet županija nema nijedne iz kontinentalne Hrvatske, dok je Grad Zagreb na šestom mjestu i u njemu bi u turizmu voljelo raditi sedam posto ispitanika.

“Kao glavni uvjet za rad u turizmu ispitanici su najviše ili 44 posto isticali bolju plaću, dok je osiguran smještaj važan za njih 26 posto, a samo 18 posto navelo je da im nisu potrebni nikakvi posebni uvjeti i da oduvijek žele raditi u turizmu. Po pet posto ih je kazalo da nema drugih opcija i da bi u turizmu radili pod uvjetom da se ne moraju seliti”, kažu s portala MojPosao.

Gotovo 50 posto ispitanika željelo bi raditi u hotelu, dok bi ih u restoranu htjelo raditi samo 7 posto”, kažu s portala. Oko 17 posto ispitanika kazalo je da bi radili u putničkoj ili turističkoj agenciji, a po tri posto njih u trgovini ili suvenirnici te kafiću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...