Nakon više od 2 tjedna obitelj s područja Gračaca dočekala vezu sa svijetom: “Jednostavno smo spašeni”

I dalje traje probijanje do snijegom zametenih stanovnika u Lici, do kojih ceste čisti Hrvatska vojska. Dio zaselaka na području Gračaca još uvijek je odsječen. Ekipa Dnevnika Nove TV pratila je probijanje vojske do obitelji koja je bila zametena 15 dana i ostala gotovo bez svih namirnica.

Puna 2 sata bila su potrebna kako bi se očistio samo kilometar puta. Nanosi visoki više od 2 metra, a novi snijeg samo otežava posao. Nakon više od 2 tjedna, do Lukića Drage napokon je probijen put, a stanovnici dočekali vezu sa svijetom.

“Jednostavno smo spašeni. Vidite i sami kako je”, priča nam mještanin Miodrag Lukić.

U zaselku Lukića Draga živi samo Miodragova sedmeročlana obitelj. Vojska je, kažu, stigla u posljednji trenutak. “Ostali smo bez šećera, kave, ulja, brašna i kvasa, ostali smo bez dopune za telefon, nismo nikoga mogli ni čuti ni dobiti”, kaže Vukosava Lukić.

Djeca se ni ne sjećaju koje su gradivo posljednje učili u školi.

Hrvatska vojska od petka danonoćno radi na snijegom zametenom području Gračaca. Posla je toliko da pojedina sela još čekaju probijanje puta. Uvjeti su teški, mehaničari stalno dežuraju i priskaču u pomoć. Najveći je problem to što se na ovim temperaturama smrzava čak i gorivo.

“Najteže je kad želite doći, a to je jako teško, a ti ljudi žele da dođete što prije”, kaže bojnik Dražen Mazalin, zapovjednik Inženjerijske bojne GMBR .

Vojska u Lici zato planira ostati koliko bude potrebno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...