Nakon više od desetljeća Zadar prestaje biti sjedište OTP banke

Transakcijom u svibnju 2017. OTP banka je postala stopostotnom vlasnicom Splitske banke. Od tada se provodi vrlo složeni proces integracije banaka, koji će biti zaključen potpunim spajanjem 1. listopada ove godine.

Sa sjedištem u Splitu, banka će i nadalje zadržati nacionalno-lokalni model organizacije koji se do sada pokazao uspješnim. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s regionalnim poslovnim središtima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu. OTP banka Hrvatska ostat će predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj.

„Spajanjem stvaramo nacionalno snažnog tržišnog igrača, jer nasljeđujemo najbolje karakteristike obiju banaka i njihov vrlo bogati portfelj proizvoda. Uz našu ambiciju razvoja unutar digitalne tranzicije, vjerujemo da ćemo još kvalitetnije i brže rasti nego do sada. Naš se uspjeh i potencijal vidi iz činjenice da smo u ovom vrlo izazovnom vremenu integracije banaka uspjeli ostvariti neto dobit od pola milijarde kuna na razini OTP grupe u Hrvatskoj“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

U sklopu procesa integracije, banke se trebaju pripremiti za informatičko-tehnološku te pravnu integraciju. U međuvremenu se izrađuje nova organizacija buduće banke, u skladu s modernim trendovima u bankarstvu, kako bi se osigurala podrška daljnjoj digitalizaciji poslovanja, ali i visokoj razini usluge na koju su klijenti obje banke naviknuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...