Napokon nam stiže proljeće; Idućeg vikenda temperature idu i preko 20°C

Ovaj bi tjedan trebao proteći uglavnom suho, a nešto bi kiše moglo biti na istoku, a u srijedu i na zapadu zemlje. Vjetar većinom slab, u srijedu će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak. Temperatura u postupnom porastu, a u početku još može biti slabog jutarnjeg mraza, osobito po kotlinama, javljaju meteorolozi HRT-a.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, temperature će tijekom ovog tjedna porasti. U cijeloj će zemlji i jutarnje temperature znatno porasti pa će one biti iznad nule. U Zagrebu se tako u utorak očekuje najviša temperatura od 13 stupnjeva. U srijedu će porasti na 15, nešto će se smanjiti u četvrtak, no opet će nastaviti rasti pa se tako u subotu očekuje čak 22 stupnja.

Na sjeveru Hrvatske također se očekuje zatopljenje, ali uz kišu nakon sredine tjedna. U Varaždinu će tako u srijedu biti čak 17 stupnjeva, a u subotu se temperature penju do 20 stupnjeva.

Znatno će toplije biti i u Lici i Gorskom kotaru. Gospić će tako nakon srijede jutrima mjeriti čak 7 stupnjeva, a u subotu se i tamo očekuje 17 stupnjeva.

Zatoplit će i na sjevernom Jadranu, no tamo se nakon sunčanog ponedjeljka očekuje puno kiše do kraja tjedna. Najtoplije će u Rijeci biti u subotu kada se očekuje 17 stupnjeva, a jutarnje će temperature ići i do 10 stupnjeva.

Slično će biti i u Istri. U Puli se od srijede također očekuje kiša, a najviša će temperatura idućeg tjedna tamo biti 15 stupnjeva. Nešto sunčanije, ali ipak uz kišu, ovog će tjedna biti i u Dalmaciji.

Na samom jugu zemlje jutarnje će temperature ići čak do 13 stupnjeva, a najviše će biti 17 u subotu. Čini se da će još toplije biti na istoku zemlje. U Osijeku se tako očekuje 21 stupanj u subotu, dok bi od sredine tjedna najniže temperature tamo trebale biti oko 8 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...