Ne gasite grijanje, stiže novi hladni val; DHMZ za vikend najavio snijeg u Zadru

Danas će u cijeloj zemlji biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i uz njega. Lokalno su mogući i pljuskovi te grmljavina, ponajprije u Dalmaciji i Slavoniji. U središnjoj Hrvatskoj očekuje se najviše suha i sunčana vremena. Puhat će umjeren, ponegdje jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 15 do 20 °C, u gorju i na sjevernom Jadranu malo niža.

Toplo će se nastaviti i sutra, u nekim dijelovima zemlje uz kišu. Bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti ujutro i prijepodne barem djelomice sunčano, a kiša se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 3 do 8, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna većinom od 11 do 16 °C, u gorju malo niža.

No prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, čini se da stiže još jedan hladni val, i to za vikend. Proljetne bi se temperature trebale nastaviti tijekom cijelog ovog tjedna, no novo zahlađenje i minusi slijede za vikend, za kada je najavljen i novi snijeg. U Zagrebu bi tako tijekom ovog tjedna temperature mogle ići i do 16 stupnjeva,  a tijekom tjedna će se izmjenjivati kišna i sunčana razdoblja. Zahlađenje je najavljeno za subotu, a još i više za nedjelju, kada će temperature ići od minus četiir do minus sedam. Tijekom oba dana vikenda mogao bi padati snijeg.

Slično će biti i na sjeveru zemlje, pa se u Varaždinu u petak očekuje najviša dnevna temperatura od 16 stupnjeva, dok će u subotu zahladiti pa će najniža temperatura biti minus pet a najviša plus tri stupnja Celzijeva. Još se veće zahlađenje očekuje u nedjelju kad bi najviša dnevna temperatura trebala biti minus četiri, a najniža minus sedam.

Slična je situacija najavljena i za Slavoniju. Osijek bi danas trebao mjeriti čak 18 stupnjeva, a za vikend također minuse uz snijeg. I u Slavoniji će tijekom tjedna padati kiša, no temperature će ići do 17 stupnjeva, sve do subote, kada će najniža biti minus četiri, a najviša šest. U nedjelju će još više zahladiti, a za vikend se i tamo očekuje snijeg.

Snijega bi za vikend moglo biti i na Sjevernom Jadranu. Meteorolozi za Rijeku predviđaju kišan tjedan uz temperature od 7 do 12 stupnjeva, no i tamo će se u subotu najniža temperatura spustiti na minus 3, a u nedjelju i na minus 4, uz snijeg.

Istra će ovog tjedna izmjenjivati sunce i kišu, uz najviše temperature od 13 stupnjeva, dok će se u Puli temperatura u subotu spustiti do nule, a u nedjelju i do minus dva stupnja. I tamo bi tijekom vikenda mogao padati snijeg, javlja DHMZ.

U Lici bi temperature za vikend mogle pasti i na hladnih minus deset, kako je predviđeno za Gospić za nedjelju.

Nešto toplije će ipak biti u Dalmaciji. U Splitu će se tjekom tjedna temperature također kretati od 7 do 14 stupnjeva. Za vikend će i tamo zahladiti, no nešto manje nego u unutrašnjosti. Tako se u subotu u Splitu očekuje kiša uz temperature od 4 do 13 stupnjeva, a u nedjelju bi i tamo moglo biti snijega uz najnižu temperaturu od minus dva stupnja.

Slična je prognoza i za Zadar. Naime, tijekom tjedna očekuju nas temperature od 7 do 14 stupnjeva, dok bi za vikend trebao pasti snijeg. U subotu ćemo se probuditi na nula, a u nedjelju na -3 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...