Ninski osnovci povezali se s norveškim kolegama putem Skypea

OŠ „ Petar Zoranić “ Nin, sudjeluje u nizu projekata putem ERASMUS+ programa. Jedan od projekata koje posebno žele istaknuti je i  K2 projekt FAST ( Fun, authentic, simple and trustworthy) čiji je nositelj Munkebjergskolen, Odense, Denmark . U FAST projektu sudjeluju partneri iz Danske, Norveške, Poljske Slovenije i Hrvatske ( OŠ „ Petar Zoranić“ Nin).

Još u rujnu 2017. g je održan 1. partnerski sastanak na kojem su sudjelovale učiteljice :Vesna Pešušić ( kao predstavnik ravnatelja), Martina Jelenković, Iva Maras i Željana Popić. Naravno tamo su se susrele s kolegama iz partnerskih zemalja i to od 24. – 29. rujna . Za to vrijeme su bile u prilici promatrati nastavu iz nekih predmeta , te vidjeti kako funkcionira školski sustav u Danskoj.

Slijedeći partnerski sastanak će se održati u svibnju ove godine i to upravo u Ninu, kada će se dogovarati daljnji zadatci  i ciljevi projekta.

FAST projekt za cilj ima poboljšanje rada i korištenje ICT -a u nastavnom procesu, kao i razmjenu iskustava. Pod tim se podrazumijeva korištenje raznih aplikacija i alata u nastavi, te educiranje kako učenika tako i roditelja.

Budući da projekt traje do 2020. godine u međuvremenu će se održati sastanci i slati izvješća za svaki mjesec rada na projektu. Točnije, svi partneri moraju ispuniti određene zadatke s učenicima svaki mjesec.

Učenici su zajedno  sa gore navedenim učiteljicama , danas na sveopću radost učenika 4. razreda prisustvovala SKYPE druženju sa učenicima iz Norveške. Putem SKYPe-a djeca su imala priliku zaviriti u učionicu učitelja Stiana Antonsena i to učitelja 7. razreda, pa je tim više uzbuđenje svih učenika bilo veće. Učenici su međusobno komunicirali na zavidnoj razini engleskog jezika ako uzmemo u obzir  da su tek 4. razred. Predstavljali su svoja mjesta, školu , te postavljali jedni drugima zanimljiva pitanja i dobivali zanimljive odgovore. Mali Norvežani ne vole snijeg, dok bi naši učenici rado bili na snijegu. Otkrili smo čak da su 3 učenika iz tog razreda posjetila Hrvatsku i da im se jako svidjela. Druženje je potrajalo 30 min sa željom da ga ponovimo na neku novu temu, kažu u OŠ Petar Zoranić Nin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...