Nova zadarska televizija – samo još jedna ispostava Mreže TV

Kako je od gašenja VOX-a prije nekoliko godina elektronički prostor zadarskog kraja ostao bez lokalnog televizijskog programa, javnost je obradovala informacija o dolasku nove televizijske mreže.

Dodjelom koncesije na čak 10 godina tvrtki Diadora Media d.o.o. u vlasništvu Slavice Vulin i Marije Vicković ponadali smo se kvalitetnom, svježem, inovativnom i eventualno modernom programu, no prema informacijama kojim raspolažemo politiku kuće vodit će već u medijskom prostoru dobro znana regionalna postaja – Mreža TV.

Naime, nakon što im je u lipnju prošle godine odbijena koncesija za D7 regiju, ove godine to im je pošlo za rukom na malo drugačiji način. Iza tvrtke koju su na papiru osnovale Slavica Vulin i Marija Vicković stoji kapital Televizije Dalmacija d.o.o. i Nezavisne televizije d.o.o. Informacija je to koja nam daje pravo naslutiti kako nova zadarska televizija postaje samo još jedna ispostava, bez ikakve mogućnosti odlučivanja.

Program Mreže TV koji je dostupan na području Zagreba i Splita dolazi zemaljskim putem i na zadarsko područje, stoga nas vrlo vjerojatno čeka njegova puka preslika, jer poznato je kako se programi spomenutih centara i sada na ove dvije televizije međusobno redovito izmjenjuju.

Prema informacijama iz Agencije za elektroničke medije koju smo kontaktirali, Diadora Media bez pravnih prepreka može emitirati pod brendom Mreže TV.

Za samo Vijeće ovo nije nikakva sporna informacija iako se s time u načelu ne slažu zbog prikrivanja činjeničnog stanja, no zbog aktualnih zakonskih regulativa stvari su takve kakve jesu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...