Orkansko nevrijeme: Autobusi kasne i do četiri sata

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta (orkanski vjetar, snježna vijavica, snijeg) savjetujemo vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Naime, kako doznajemo, autobusi koji idu iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, kasne od tri do četiri sata. Tako su nam iz Puntamika line-a potvrdili kako njihovi autobusi kasne više od dva sata, te mole sve građane za strpljenje.b

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je od čvora Sveti Rok državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, a za ostale skupine državnim cestama DC50 i DC1 čvor Sveti Rok-Gračac-Knin i obratno)
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II skupina).

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom tegljače s poluprikolicom na cestama u Lici i zadarskoj županiji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...