Pag Trail & Trekk posvećen Davidu Bowieju i njegovu hitu Life of Mars

I ove godine, drugi put zaredom, nastavlja se Pag Trail & Trekk,koji će se 24. ožujka održati na području Metajne, a u organizaciji tvrtke Outdoor, specijalizirane za takva događanja, koja uspješno djeluje pod vodstvomŠimuna Cimermana.Pag Island trail & trekk od samog je početka posvećen Davidu Bowieju i njegovu svevremenskomhitu Life of Mars, s obzirom na to da su kameni pejzaži otoka Paga nalik mjesečevim pejzažima i kao takvi predstavljaju neponovljivu atrakciju.

Drugo izdaje trekking utrke u Metajni,kao i ono prošlogodišnje, odvijat će se po ucrtanim stazama, a obuhvatit će tri standardne kategorije primjene svim uzrastima, afinitetima i fizičkoj spremnosti sudionika. Light kategorija planirana je na 7 kilometara, pri čemu cijela staza ima trail koncept, označena je i trčljiva.

Active staza broji13 kilometara, imatrail koncept, a u cijelosti je označena. Treća i najzahtjevnija je Challenger staza, dugačka 20 do 25 kilometara.Sadržitrekking i trail koncept, odnosno djelomično jetrail, a djelomično trekking.Iskusni sudionici u toj stazi vide svoj izazov, a oni koji imaju manje natjecateljske apetite, ali žele sudjelovati u tomposebnom i nesvakidašnjem natjecanju, svoju će prilikupronaći u Light ili Active stazama.

Prošle godine, na prvom trekking natjecanjuodržanom u Metajni, sudjelovalo je više od tisuću natjecatelja, zastupljenih u svim kategorijama, a odazvale su segotovo sve generacije brojnih sudionika, uglavnom pridošlih iz Hrvatske i Slovenije.

Prošlogodišnja odlična organizacija tvrtke Outdoor, kao i topao prijem domaćina, pridonijetće da se mnogi od njih vrate i ove godine i tako daju pravi smisao tom natjecanju koje se polako ali sigurno pozicionira na međunarodnojkarti trail & trekking utrka, a svoj nastavak vidi kao prepoznatljivu utrku koja će se tradicionalno održavati iz godine u godinu.

Cilj je organizatora tvrtke Outdoor i Turističke zajednice Grada Novalje kao suorganizatora da se toj sportskoj manifestaciji, uz brojne vanjske sudionike, priključi i što veći broj domaćeg stanovništva s područja otoka Paga, ali i sportaši i rekreativci iz Zadra, kojima put do odredišta s obzirom na blizinu odredišta ne predstavlja nikakav problem i u znatnoj su prednosti u odnosu na ostale koji putuju znatno dulje.

Start je, kao i lani, predviđen narivi u Metajni,a u istom trenutku kada kreće start,kreću izvuci popularne pjesme Davida BowiejaLife on Mars. Inspiraciju, ali i zahvalnost velikom umjetniku kroz poruke „tribute to David Bowieˮ organizator je pronašao u povezanosti pjesme sa samim paškim kamenim krajobrazompodručja Metajnejer to područje već dugi niz godina mnogi poistovjećuju s mjesečevim pejzažima.

Nakon utrke predviđeno je druženje za sve sudionike,zajedničko fotografiranje by Samsung, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, zabavni program i degustacije domaćih specijaliteta te zajednički tulumza sve sudionike. Svi su zainteresirani dobrodošli i prijaviti se mogu do 15. ožujka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...