Papreno; Hrvatski dres skuplji od engleskog, francuskog, argentinskog…

I dok su neki oduševljeni rezervnom, crnom garniturom s plavim kvadratićima, drugima je to gubljenje hrvatskog identiteta. Dok je, pak, prva garnitura ‘klasika’, čak se može čuti da mu je poleđina neatraktivna…

No, jedno je sigurno: za kupnju novog dresa (pogotovo crnog) interes je već velik i pravi navijači u kockicama će, nadamo se, preplaviti Rusiju i nositi vatrene do uspjeha.

Novi će dresovi bit će dostupni u prodaji od 29. ožujka 2018. na nike.com i u odabranim trgovinama.

Cijena mu je 649 kuna ili preračunato 87,39 eura. Dok je baš onaj kakav će imati i igrači, rađen istom tehnologijom, 1049 kuna.

Goal je usporedio cijene dresova u nekim državama sudionicama SP-a u Rusiji. I ispada da je kockasti (osim što je najljepši…) i – među najskupljima!

Daleko najskuplje dresove u službenoj prodaji imaju Talijani koji se nisu niti kvalificirali na Svjetsko prvenstvo. Ipak, to nije umanjilo vrijednost poznatog plavog Puminog dresa koji se prodaje za čak 150 eura. Talijani prodaju i repliku tog dresa, a ona je u prodaji za 90 eura.

Od reprezentacija koje su se plasirale u Rusiju, najskuplji su – njemački dresovi. Oni vrijede 129,95 eura, a replika elfa u ponudi je za “skromnih” 89,95 eura.

Za najmanji novac možete pronaći brazilske, kolumbijske i argentinske dresove. Najjeftiniji su originalni brazilski dresovi; za prepoznatljivo žuti dres selecaa treba izdvojiti tek 230 brazilskih reala ili – 57,5 eura.

Pomalo iznenađujuće visoku cijenu drže i južnokorejski dresovi koji su također jedni od najskupljih u Rusiji. Dresovi ove azijske velesile koštaju 129 južnokorejskih vona ili – 98 eura.

Od europskih reprezentacija (sa Svjetskog prvenstva) na “gornjoj granici” nalaze se njemački (89,85 eura) i francuski (84,99 eura), dok najjeftinije dresove u toj priči ima Srbija (68 eura). Iako i svi oni u prodaji imaju i dresove potpuno identične, iste izrade, kao njihovi reprezentativci. Pa je tako engleski dres 65 funti, a “pravi” je 90 funti…

Cijene dresova nekih reprezentacija sa Svjetskog prvenstva

Njemačka 129,95 eura
J. Koreja 98 eura
Hrvatska 87,39 eura
Francuska 84,99 eura
Australija 75 eura
Meksiko 75 eura
Engleska 74 eura
Srbija 68 eura
Argentina 66,75 eura
Kolumbija 61 euro
Brazil 57,5 eura

Cijene dresova reprezentacija koje nisu na Svjetskom prvenstvu

Italija 150 eura
Indija 58 eura
Južna Afrika 56 eura

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...