Pomorska škola u Zadru sutra će prvi put održati nastavu na engleskom jeziku

Odlukom ravnatelja uz suglasnost nastavničkog vijeća sutra, u petak 23. ožujka, prvi put će se nastava u Pomorskoj školi Zadar održati na engleskom jeziku – službenom jeziku u svijetu pomorstva.

Ovom aktivnošću uključujemo se i mjere propisane nacionalnom pomorskom strategijom koja preporučuje pomorskim učilištima dodatnu edukaciju na engleskom jeziku profesionalaca u pomorstvu i zrakoplovstvu.

Naglasak u komunikaciji bit će na stručnim predmetima i sadržajima programa premda će se i sadržaje većina općih predmeta izvoditi na engleskom jeziku.

Djelatnici i učenici pokušat će sutra, u određenoj mjeri, koristiti engleski jezik i u normalnoj, neformalnoj komunikaciji te da, i da na takav način, šire mogućnosti uspješnije primjene jezika u profesionalnom i privatnom životu jer to predstavlja jednu od najvažnijih edukacijskih sastavnica.

Sutra, nastavnici ostalih predmeta naravno neće ocjenjivati engleski jezik učenika nego očekujemo da se zajedno, u interakciji, nađu najbolji načini komunikacije i razumijevanja na stranom jeziku do razine na kojoj je to objektivno moguće.

Ako iskustva ovog projekta budu pozitivna i od strane učenika i nastavnika nastojat ćemo ga u primjerenoj mjeri i nastaviti.

Ovo je prvi slučaj provedbe ovakovog projekta u svim strukovnim školama u RH, ističe ravnatelj Svetko Perković od kojeg doznajamo kako su pripreme za taj povijesni dan trajale skoro tri mjeseca. Ako prvi petak na engleskom prođe dobro, mi ćemo to ponavljati svakog mjeseca, dodao je ravantelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...