Posla ima, a svaki prekovremeni sat je plaćen

Početak srpnja hrvatskim građanima će donijeti dodatnu slobodu zapošljavanja na tržištu rada Ujedinjenog Kraljevstva. A koliko su Hrvati poželjna radna snaga na Otoku i što mogu savjetovati onima koji se spremaju na takav životni korak, u razgovoru za tportal iz prve ruke otkrivaju Daniela Popović i Katia Šimić, Hrvatice koje već nekoliko godina žive i rade u Velikoj Britaniji.

 

‘Kada sam stigla, počela sam s babysittingom i cleaningom, čuvanjem djece i čišćenjem. Onda sam radila na recepciji u hostelu, pa u dućanu Pret-a-manger kao član tima. Bila sam barist i team leader u istom dućanu, a potom sam se zaposlila kao administrator u jednoj privatnoj klinici u Londonu’, nabraja za tportal poslove na kojima je do sada u Velikoj Britaniji radila Katia Šimić.

‘Ako uspoređujemo s Hrvatskom, ovaj je sustav puno uređeniji i po meni pruža više mogućnosti da se čovjek usko specijalizira i napreduje. U svim djelatnostima zdravstvenog sustava uključeni su i njegovatelji, što, nažalost, kod nas nije slučaj’, odgovara tportalu Daniela Popović.

Poslodavac joj je omogućio da radi s onom vrstom pacijenata s kojima se osjeća najbolje, ali može i dati maksimum. Rezultiralo je to već i pismima zahvalnih pacijenata.

‘Dokaz toga je i pismo zahvale koje sam dobila od ravnatelja ustanove jer su pacijenti izrazili zadovoljstvo mojom brigom i skrbi o njima’, zadovoljno dodaje ova medicinska sestra koja s obitelji od prvog dana živi u gradu Milton Keynesu, sedamdesetak kilometara sjeverozapadno od Londona, a broji 230.000 stanovnika, više pročitajte na tportalu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...