Pregovori s Agrokorovim vjerovnicima; Na razgovore u Petrčane stiže i predstavnik Sberbanke

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško ocijenio je na konferenciji za novinare u utorak da je postizanje nagodbe osnovni cilj izvanredne uprave, koji je i u interesu Agrokorovih vjerovnika.

‘Taj cilj mora biti gotov do 10. srpnja. Radi se i na cjelokupnoj pripremi i implementaciji nagodbe nakon što ona bude postignuta, a ta implementacija će trajati duže vremensko razdoblje’, kazao je Peruško u izjavi za novinare u Agrokoru, donosi N1.

I zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber istaknula je kako je postizanje nagodbe apsolutni prioritet, ali da je pored toga usredotočena na operativno poslovanje kompanija unutar sustava Agrokor. Sustav je stabilan, kompanije posluju dobro, planirani rezultati se isporučuju, a ono što je ključno naglasiti jest da su profitne marže u skladu s planiranima, poručila je.

Izvijestila je da će dobavljačima do kraja ožujka biti isplaćeno oko 490 milijuna eura, što uključuje 35 milijuna eura koji će biti isplaćeni u sljedeća dva tjedna na ime graničnog duga.

I u priopćenju je izvanredna uprava istaknula da nastavlja poduzimati sve korake kako bi se nagodba s vjerovnicima koncerna postigla i prije krajnjeg zakonskog roka.

U Zadru počeli dvodnevni razgovori

Pregovori s predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća prvi put se održavaju u Zadru. Izvanredni povjerenik sastao se s dobavljačima, vjerovnicima i bankarima.

HRT javlja da se neslužbeno doznaje da će se u srijedu u Punta Skali u Petrčanima pojaviti i predstavnik Sberbanke. Dodaje da je plan do 10. travnja stvoriti nagodbeni plan, a nakon toga i do 10. srpnja realizirati taj plan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...