Preminuo Zadranin Dražen Jakopec, bivši ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje

Bivši ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, hrvatski branitelj i član Savjeta za branitelje SDP-a Dražen Jakopec iznenada je u subotu, 17. ožujka umro u 52. godini života, izvijestili su u srijedu iz SDP-a, u čijoj će se središnjici u 17:30 sati održati komemoracija na kojoj će se od Jakopeca oprostiti stranački kolege, prijatelji, suradnici i suborci.

Dražen Jakopec u Domovinski rat uključio se u svibnju 1991. godine kao pripadnik Specijalne postrojbe MUP-a, a u listopadu te godine se pridružio Zboru narodne garde. Od veljače 2013. do veljače 2017. obnašao je dužnost ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

Bio je dugogodišnji aktivni član SDP-a, zagovaratelj socijaldemokratskih ideja i pokretač brojnih stranačkih inicijativa, a nedavno se uključio u rad stranačkog Savjeta za branitelje, kažu u SDP-u, u čijoj je središnjici na Iblerovu trgu otvorena Knjiga žalosti.

Jakopec je rođen 12. lipnja 1966. u Zadru, a živio je i radio u Zagrebu, sa suprugom Slavicom otac je četvoro djece. U čin brigadira promaknut je 1995. te je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog pletera te medaljama “Bljesak” i “Oluja”.

Pogreb Dražena Jakopeca bit će u četvrtak, 22. ožujka, u 15 sati u Aleji branitelja na Mirogoju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...