Proglašenje u Bruxellesu; Nin dobitnik Inovacijske EDEN nagrade u kategoriji “Iznimna ponuda kulturnog turizma”

U sklopu generalne skupštine članova EDEN mreže, koja je održana u Bruxellesu, proglašeni su dobitnici Inovacijske EDEN nagrade za 2018. godinu. Tako je Sinj osvojio prvo mjesto u kategoriji „Iznimna ponuda kulturnog turizma“, dok je Nin u istoj kategoriji osvojio odlično drugo mjesto. Nagrade je uručio Xavier Lechien, predsjednik EDEN udruge, a istu je ispred Nina primila direktorica TZ grada Nina, Marija Dejanović, dok je nagradu u ime Sinja primila Senka Daniel, voditeljica Odjela za multilateralnu suradnju u Ministarstvu turizma.

„EDEN mreža predstavlja udruženje putem kojeg pojedine hrvatske destinacije mogu doći do dodatne međunarodne promocije, a samim time i do snažnijeg pozicioniranja na europskom tržištu. Hrvatska je prepoznata kao destinacija izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine, ali i očuvane prirode te nas upravo zbog toga veseli što destinacije poput Sinja ili Nina prepoznaju svoje bogate resursne osnove na temelju kojih grade svoje promotivne aktivnosti i tako zauzimaju konkurentne pozicije na snažnom međunarodnom tržištu“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

„Izuzetna čast i zadovoljstvo je primiti nagradu od predsjedništva EDEN mreže koje je prepoznalo kulturno-turističku ponudu Nina, a koja je toliko atraktivna da cjelogodišnje privlači posjetitelje i turiste. Nin je do sada već bio nagrađen i to 2013. kada je primio nagradu za najinovativnije korištenje EDEN loga, dok je ovogodišnja nagrada dodatan vjetar u leđa. Članstvo u EDEN mreži uistinu je važno za Nin koji razvija promidžbu povezano s prirodnom baštinom i kreira nove oblike turizma povezano s ekološkim i održivim turizmom. Veliku pažnju posvećujemo kulturnoj baštini i promidžbi iste, a osvojena nagrada je potvrda za to“, izjavila je direktorica TZ Nina Marija Dejanović.

Dodajmo kako je u sklopu sastanka održana i prezentaciju na temu „Transformational power of tourism“, koju je održala dr.sc. Renata Tomljenović iz Instituta za turizam, dok je Igor Macan, voditelj Odjela za projekte Općine Svetvinčenat, prezentirao turistički razvojni put općine kao primjer dobre prakse.

Udruga EDEN mreže podupirana je od strane Europske komisije te okuplja pobjednike i finaliste europskih destinacija izvrsnosti iz čitave Europe, a u sklopu mreže se kontinuirano provode natjecanja među članicama. EDEN mreža pokrenuta je 2007. godine, a danas ju čini 71 destinacija iz 23 zemlje. Riječ je o najaktivnijoj profesionalnoj mreži netradicionalnih i manje poznatih destinacija održivog turizma Europe. Članovi EDEN mreže iz Hrvatske su Bjelovar, Nin, Sinj i Nacionalni park Sjeverni Velebit.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...