Psilocibinske gljive na zadarskom tržištu; Droga izaziva višesatne halucinacije, paranoju, tjeskobu…

Policajci Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, koji je jučer priveden nakon što ga je policija jučer u okolici Zadra zatekla s oko pola kilograma marihuane, 85 grama halucinogenih gljiva te digitalnom vagom. Droga i vaga su mu oduzeti, a muškarac je zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Halucinogene psilocibinske gljive policija je na zadarskom području otkrila u ožujku 2013. godine, tada je pronašla i micelij, uzgojenu mrežu na kojoj se gljive razmnožavaju, što je bilo prvo takvo otkriće na području PU zadarske.

Takve gljive nazivaju se i magic mushrooms, čarobne gljive i lude gljive, a one utječu na živčani sustav na način da mijenjaju doživljaj realnosti, stvaraju iluzije i vizije. Osoba koja ih uzme izgubi osjećaj za prostor i vrijeme, međutim cijelo doživljaj i halucinacije prožete su strahovima, tjeskobom te zastrašujućim doživljajima koji traju više sati, a za njih je specifično i posebno spiritualno iskustvo, doživljavanje boga i mističnog svijeta, prenosi 100 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...