Rimčev Concept 2 prije Ženeve provozan cestama i makadamima Paga

Iako o tome nitko ništa nije znao jer se cijeli projekt snimanja odvijao pod velom tajne, Rimac automobili svoju su novu jurilicu, baš kao i Bentley, Porsche, Mercedes ili BMW, odlučili fotografirati i snimiti na paškom kršu, piše Otok Pag.

I ranije je poznato kako je baš Pag izvrsna lokacija za snimanje promotivnih fotografija i video materijala za auto industriju, pa će te se svakako složiti s nama da Concept 2 puno bolje izgleda među vizurama našeg Paga nego pod reflektorima Ženeve.

Ova električna jurilica iz Svete Nedelje iz Hrvatskog zagorja proizvodi 1.914 konjskih snaga i čak 2.300 Nm okretnog momenta. S mjesta do 100 km/h dolazi za 1,97 s, čime je svrstan na sam vrh svjetske liste.

Opremljen je i hardverom spremnim za autonomnu vožnju 4. razine, a dizajnersko decentno rješenje “kravate” na boku automobila zadržano je s prvog Concepta One. To je ujedno i jedino što je Rimac zadržao od prethodne generacije svoje jurilice.

– Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, šasija, motori, inverteri, getribe… Samo inicijalna ideja električnog superautomobila je preuzeta, kazao je Mate Rimac na predstavljanju Concepta 2 u Ženevi.

Ovo će se vozilo proizvesti u svega 150 primjeraka a cijena mu je vrtoglavih 1.700.000 Eura.

– Ogroman je problem proizvesti 150 ovakvih primjeraka. Moramo doći do toga da svaki tjedan isporučujemo novi auto. Od ovog auta ćemo raditi desetak prototipa koji će većinom nažalost završiti u zidu. Neki će imati frontalni crash, neki bočni, neki stražnji, neki na krovu. Maloj tvrtki to je ogroman iskorak, kazao je Rimac sinoć za RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...