Ruralni turizam Zadarske županije treba dodatni sadržaj te snažnu zajedničku promociju

Druga ruralna konferencija II. na temu RURALNI TURIZAM ZADARSKE ŽUPANIJE – Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja održana je u Biogradu u organizaciji Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari. Konferencija je organizirana uz potporu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u suradnji sa Zadarskom županijom, Međimurskom županijom, LAG „Laurom“, LAG „Burom“, Gradom Benkovcem, TZ Benkovac, TZ Bibinje, TZ Poličnik, TZ Pag, TZ Ražanac, TZ Sv. Filip i Jakov, TZ Nedelišće, TZ Zagrebačke županije, Općinom Zemunik Donji, Općinom Privlaka, Općinom Stankovci, Općinom Sv. Filip i Jakov, Općinom Starigrad, HGK Zadar, OPG Butić, Agro Mare, Sonik, Kamen Benkovac.

„Najviše upita dolazi u sektoru ruralnog turizma. Zaleđe nam je puno kuća s bazenima, te nam nedostaje dodatnog sadržaja koji će upotpuniti boravak gostiju u ruralnom kraju. Moramo naučiti pružiti potpuni doživljaj kroz gastronomiju, prirodne i kulturne ljepote te dodatni sadržaj mjesta. Ono što je nama sastavni dio života na selu, gostima koji žive u urbanim dijelovima je potpuno novi doživljaj i to moramo znati promovirati“ kazala je dopredsjednica Udruge Ravni kotari Pintur.

Predavači su na kraju kroz panel raspravu zaključili da bez međusobne suradnje i umrežavanja rada svih koji su povezani s ruralnim razvojem nema napretka. Dodali su kako u ruralnom prostoru Zadarske županije još uvijek nedostaje turističkog sadržaja na kojem je potrebno poraditi. Također, trenutna promocija ruralnog turizma Zadarske županije nije zadovoljavajuća pri čemu je potrebna snažna zajednička promocija koja bi trebala koristiti suvremene marketinške kanale kako bi došli do ciljanog tržišta. Kao glavni nedostatak bolje promocije postojećeg ruralnog turističkog sadržaja navodi se nedovoljna financijska potpora nadležnih tijela. Potrebno je povećati ulaganja u promociju i pomoć pri stvaranju dodatnih sadržaja.

Sudionici su konferenciju završili izletom na MasVin, gdje su uz zajedničko druženje kod domaćina Rade Bobanovića mogli doznati više o ponudi kvalitetnih vina Ravnih kotara te ostalih poljoprivrednih kultura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...