Teški pregovori s vjerovnicima Agrokora u Zadru; Napisana nagodba već postoji i ima 200 stranica

Reporter RTL-a Boris Mišević javio nam se uživo se s mjesta na kojem se odlučuje o sudbini više od 5000 vjerovnika Agrokora. Prošlo je 24 sata od kada su počeli pregovori u Petrčanima.

Jesu li neki vjerovnici spremni popustiti?
Već postoji napisana nagodba, dokument koji ima 200 stranica, to je informacija koju dosad nismo objavljivali, ona nije parafirana, u nju tek moraju biti uvrštene brojke o kojima se pregovara.

“Sami vjerovnici prvi put o ovom modelu razgovaraju i čini se da će u tom razgovoru trebati biti prisutno dosta tolerancije i odricanja da bi se postigla nagodba. Kad je počeo ovakav model pregovora u kojem prvi put vjerovnici razgovaraju među sobom, onda je postalo jasno koliko su stavovi i interesi vjerovnika suprotstavljeni”, poručio je naš reporter.

Peruško vraća Ruse?
Sam Fabris Peruško je optimističan i zadovoljan te u ovim razgovorima služi kao medijator procesa. Vjeruje kako će se novi draft nagodbe uspjeti postići i napraviti do 10. travnja.

Sberbank se javlja, njihov predstavnik Sergej Volk došao je u Petrčane danas te u RTL-ov mikrofon izjavio:

“Ovdje smo, a to govori puno. Radujemo se produktivnim sastancima danas i sutra”, kazao je Volk dodavši kako ne može trenutno komentirati Ramljakovo ‘povlačenje iz igre’.

Neslužbeno doznajemo i da će se sa Sberbankom će se morati potpisati poseban ugovor o njihovom vraćanju u nagodbu.

Reporter u javljanju uživo dodao i kako je saznao da su predstavnici Sberbanke ljuti na Ivicu Todorića i svega što im je napravio, ali tu su i pregovaraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...