Tjedan mozga u Zadru od 12 do 18. ožujka U ORGANIZACIJI ODJELA ZA PSIHOLOGIJU

U organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru obilježit će se 17. međunarodni Tjedan mozga (Brain Awareness Week) u razdoblju od 12.-18. ožujka. Tjedan mozga je inicijativa koju su pokrenule Europska federacija društava za neuroznanost (FENS) i Dana savez (Dana Alliance). Cilj je Tjedna mozga povećanje javne svijesti o važnosti istraživanja mozga i o važnosti zdravlja mozga.

Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru tradicionalno već više od deset godina sudjeluje u obilježavanju Tjedna mozga bogatim programom. Ove godine glavne teme zadarskog Tjedna mozga su:

  • Uposleni mozak
  • Mozak i vidne iluzije

Organizatori Tjedna mozga u Zadru su pripremili bogati program koji uključuje čak 11 događaja koji će se tokom navedenog tjedna odvijati na raznim lokacijama u gradu Zadru i
Zadarskoj županiji. U provedbi programa sudjeluju profesori Odjela za psihologiju i studenti psihologije. Predviđena su predavanja, radionice i okrugli stolovi koji će se odvijati u više osnovnih i srednjih škola, dječjem vrtiću, Domu za starije i nemoćne osobe, te u prostorima Sveućilišta u Zadru. Tjedan će zaključiti javno predavanje „Mozak i vidne iluzije“ koje će održati pozvani predavač prof. dr. sc. Dražen Domijan sa Sveučilišta u Rijeci.

Tjedan mozga se održava uz financijsku potporu FENS, Dana saveza, Sveučilišta u Zadru, grada Zadra te Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...