Tradicionalna manifestacija Gradske knjižnice Zadar obilježena radionicom u Područnoj školi Vir

Pismo kao sredstvo komunikacije, pismo kao način pisanja, pismo kao poruka ili kao vrsta slova – sve je to bila tema jučerašnje radionice koju su za virske osnovce u Područnoj školi Vir – Osnovne škole „Privlaka, održale volonterke Gradske knjižnice Zadar (GKZD) Emilija Pilipović Brković i Tina Mihić.

Radionica je održana u sklopu skorog jubilarnog desetog izdanja manifestacije „Zadar čita“ (12.-17. ožujka), a na njoj su djeca imala prilike nešto saznati o starim načinima komunikacije, odnosno pomalo zaboravljenim pismima ili razglednicama. Zato su virski osnovci napisali kratko pismo i razglednicu osobi po želji – mami, tati, djedu, baki ili prijateljima, uz potpis na glagoljici.

Obilježavamo deset godina manifestacije s kojom želimo animirati cijelu zajednicu, od škola, bolnica, domova ili knjižnica do nastupa na otvorenim prostorima. Djeca zaista čitaju, i to pogotovo učenici nižih razreda osnovne škole. No, uočili smo kako postoji problem s učenicima viših razreda osnovnih škola koje je teže privoljeti na druženje s knjigom, pa je ova manifestacija namijenjena i njima“, kazala je viša knjižničarka GKZD-a Nada Radman koja je na Vir došla promovirati manifestaciju „Zadar čita“.

Uz volonterke GKZD-a i višu knjižničarku Radman, radionici se pridružila i knjižničarka Osnovne škole „Privlaka“ Marijana Jurjević uz razrednu potporu virskih učiteljica. Važan segment djelovanja GKZD-a nije samo ova manifestacija ili njezina radionica, već i projekt Bibliobusa koji redovito posjećuje otok Vir i s kojim je knjiga uvijek u điru. Sljedeći dolazak bibliobusa na Vir je 23. ožujka u vremenu od 11:35 do 13:00 sati na uobičajenom mjestu kod zgrade Općine Vir na virskoj rivi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...