Tri putnička kombija i autobus Zadrana sutra kreću na prosvjed protiv Istanbulske

Članovi građanske inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” najavili su prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije pozvavši građane da im se pridruže kako bi se čuo glas građana koji se ne slažu s time.

Članica te inicijative Marija Lukačin rekla je da će prosvjed, koji će trajati sat vremena, početi u 11 sati na Trgu žrtava fašizma, a kasnije će u povorci krenuti prema Trgu sv. Marka.

Građanskoj inicijativi sporno je to što se kroz Istanbulsku konvenciju promiče rodna ideologija te je, kaže, u redu i da se čuje glas građana koji se ne slažu s time.

U priopćenju Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata uz ostalo, stoji kako Istanbulska konvencija “grubo zadire u temeljne tradicionalne, kulturološke, identitetske i pravne odrednice hrvatskog društva i hrvatskog političkog stava”.

I Zadrani kreću na sutrašnji prosvjed.

Josip Deur kaže nam kako je interes velik.

Imamo već puna tri putnička kombija a sada popunjavamo i autobus. Organizirali smo se samostalno. Iza nas ne stoji nikakva politička opcija. Na to nas je potakla naša građanska svijet. Neprihvatljivo nam je što nije provedena nikakva rasprava na ovu temu i dok je narod gladan i žedan političari donose odluke ne poštujući naš glas. Ovim potezom grubo su prekršili naša temeljna vjerska i moralna prava. Ako treba, ići ćemo i na radikalnije metode i u svakom slučaju zahtijevati referendum, kaže nam Deur.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...