Cestitka_Uskrs

U 9 restorana bogat meni i čaša vina zadarskih vinara za 100 kuna

Od danas do 25. ožujka u 9 zadarskih restorana za 100 kn može se uživati u meniju koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta, praćenih čašom vina zadarskih vinara.

Uvod je to u ovogodišnji Zadar Wine festival, koji će za vikend 24. i 25. ožujka u Arsenalu okupiti 80-tak vinara, desetak više nego lani, koji će predstaviti svoja vina prvenstveno ugostiteljima, ali i ostaloj zainteresiranoj publici.

Drugo je to izdanje festivala osmišljenog prvenstveno kako bi se pojačala prisutnost domaćih vinara na vinskim listama naših restorana, te kako bi se vinarima olakšao kontakt s njihovim glavnim kupcima.

Prošle godine većina je izlagača zadarski festival ocijenila jednim od najboljih na kojima su bili, kaže jedan od organizatora, Ivan Stiblik. Osim domaćih, stižu i pet vinarija iz Slovenije. Program iz kušavanje vina donosi i nekoliko stručnih radionica, za građanstvo, ugostitelje i struku. Kako bi se osigurao dobar odaziv hoteljera i ugostitelja Dalmacije na više od 600 adresa upućene su pozivnice s besplatnim ulaznicama.

Ove godine novitet je uvod u festival, „Deset dana restorana”, najavljuje organizator Danijel Peroš, kako bi promovirali Festival, ali i kako bi pomogli ugostiteljima, koji tijekom ožujka popunjavaju personal za sezonu, iako posao je još prilično slab, te kako bi sugrađane motivirali da dođu na Poluotok. Naglasio je i kako je festival promocija zadarskih vina i za ugostitelje i za široku publiku, zbog čega postoji i ulaznica, po cijeni od 75 kn za jedan, odnosno 120 za oba dana – kako si se selektirala uistinu zainteresirana publika.

Mladen Anić, vlasnik Vinarije Figurica, podsjetio je kako je prošlogodišnje izdanje festivala za njega bilo odlična prigoda za predstavljanje vina od gotovo izumrle autohtone sorte svrdlovina. Naglasio je kako ključ uspjeha zadarskih vinara leži upravo u zastupljenosti na vinskim listama lokalnih restorana, a festival nije samo prilika za predstaviti im se, nego i upoznati vinare iz drugih krajeva Hrvatske i ponešto od njih naučiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...