U akciji “Dan narcisa” u Kalima prikupljeno gotovo 16 tisuća kuna

U akcija “Dan narcisa” za otok Ugljan i Pašman  koja se održala u subotu 24.03. u mjestu Kalima ukupno se prikupilo 15.700,00 kn. Prikupljena sredstva namijenjena su za aparat za zračenje onkoloških bolesnika u našoj bolnici Zadar.

U akciji su sudjelovale žene otoka Ugljana i Pašmana udruga žena Kukljica, KUD „Kukljica“, udruga “Kančolica” Kali, udruga “Luzor” Preka, KUD “Sv.Ante” Lukoran, udruga žena “Sv.Fume” Sutomišćica, udruga “Điran” i “Arija” iz Ugljana ,udruga žena “Levanda” i KUD „Sv.Luka“ iz Ždrelca uz mnogobrojne sumještane otoka.

Cilj akcije pod motom “Zdravlje-svjetlo života”  nisu bila samo financijska sredstva već probuditi svijest i ukazati koliko je potrebno odazvati se na godišnje redovne preglede kao što je ultrazvuk dojke i mamografija jer rano otkriven rak ima visok postotak izlječenja ukoliko se otkrije u početnom stadiju. O toj temi svim prisutnima na akciji obratila se dr.Silvestra Kolega iz Kali.

Domaćini akcije mjesto Kali pripremili su i bogati program u kojem su sudjelovali KUD “Posestrine i pobratimi”, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, udruga “Zadarske mažoretkinje” i djeca područne škole Kali.

Vesna Benić, inicijator ove akcije zahvaljuje se Općini Kali, načelniku Marku Kolegi i udruzi “Kančuolica” za srdačno gostoprimstvo i najavila da će se sljedeća akcija “Dan narcisa” za otoke Ugljan i Pašman održati u mjestu Preku.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...