30 njih u hrvatskoj

U Michelinu, najcjenjenijem gastro vodiču u svijetu preporuke imaju i dva zadarska restorana

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

U novo izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku 2018. ušlo je trideset novih restorana.

Tri hrvatska restorana sada imaju jednu Michelinovu zvjezdicu, 55 ih ima preporuku, što je 32 više nego lani, a Michelin je prvi put u Hrvatskoj dodijelio Bib Gourmand, preporuke za mjesta koja zbog formata inače ne bi konkurirala za vodič, ali Michelin s njima želi ići u korak s vremenom i činjenicom da se u svijetu otvara sve više vrlo neformalnih, jeftinih mjesta u kojima se ozbiljno kuha. Bib Gourmand, je tako osmišljen kao preporuka za “izuzetno kuhanje po prijateljskim cijenama” (cijene moraju biti ispod prosjeka lokalnog tržišta). Evo kako su hrvatski restorani prošli u Michelinu Hrvatska 2018.

Jedna Michelinova zvjezdica

Monte, Rovinj
Pelegirni, Šibenik
360, Dubrovnik

Bib Gourmand

Konoba Mate, Pupnat
Konoba Fetivi, Split
Dunav, Ilok
Vuglec Breg, Krapina

Preporuke

Dvor, Split
Kadena, Split
Zrno Soli, Split
Boškinac, Novalja
Draga di Lovrana, Lovran
Kaštel, Zadar
Foša, Zadar
Konoba Boba, Murter
LD Terrace, Korčula
Above 5, Dubrovnik
Zuzori, Dubrovnik
Pjerin, Dubrovnik
Filippi, Korčula
Apolon, Starigrad
Jeny, Tučepi
Zoi, Split
Konoba Buščina, Umag
Badi, Umag
Muzej Okusa, Osijek
Club Waldinger, Osijek
Mon Ami, Velika Gorica
Bedem, Varaždin
Mala Hiža, Mačkovec
Noel, Zagreb
Apetit City, Zagreb
Zinfandel’s, Zagreb
Takenoko, Zagreb
Mano, Zagreb
Dubravkin put, Zagreb
Boban, Zagreb
Mundoaka, Zagreb
Bistro Apetit, Zagreb
Agava, Zagreb
Pergola, Zambratija
San Rocco, Brtonigla
Marina, Novigad
Damir & Ornella, Novigrad
Sv Nikola, Poreč
Wine Vault, Rovinj
Batelina, Banjole
Zigante, Livade
Alla Beccaccia, Valbandon
Konoba Morgan, Brtonigla
Konoba Čok, Novigrad
Meneghetti, Bale
Nautika, Dubrovnik
Vapor, Dubrovnik
Stara Loza, Dubrovnik
Pantarul, Dubrovnik
Proto, Dubrovnik
Gallo, Zagreb
Le Bistro Esplanade, Zagreb
Bistro Tavulin, Dubovnik
Dubrovnik, Dubrovnik
Kopun, Dubrovnik

Ostavi komentar koristeći Facebook