U Osijeku stanje alarmantno, u Zadru otrov pronađen na četiri lokacije

Trovanje životinja u Osijeku dobiva svoj nastavak. Već nekoliko dana vlasnici pasa i mačaka u gradu na Dravi strahuju za svoje ljubimce jer su se društvenim mrežama proširile fotografije mrtvih životinja i informacije o otrovu koji je bačen širom grada, pa i u samom centru.

Policija je ovog tjedna zaprimila nekoliko dojava o sumnjivom bijelom prahu koji su građani uočili na nekoliko lokacija u gradu. Osim pasa i golubova, otrovani su i vidre i fazani.

Na Facebook stranici Malina on wheels objavljene su fotografije i videozapisi uginulih životinja.

“Pomrli su ili umiru u mukama, puno ih je pregaženih. Pun je grad bijele tvari pobacane svuda. Ambulante pune otrovanih pasa danima. Nadležne službe, što čekate?” napisali su u svojoj objavi, prenosi Index.

Trovači su se pojavili i u Zadru – otrov je viđen na Stanovima, oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, blizu trgovačkog centra Supernova te na području Bokanjca.

Vlasnici su uzorak otrova donijeli i u nekoliko veterinarskih ambulanti, gdje je utvrđeno da se zaista radi o otrovu koji može biti koban kako za životinje, tako i za djecu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...