U prodaji ulaznice za predstavu “Pluća” u HNK Zadar

U utorak, 13. ožujka u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte nagrađenu predstavu PLUĆA jednog od najznačajnjih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit  te u režiji Aide Bukvić.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Protagonisti  predstave su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni; čitaju knjige, gledaju dokumentarce i art filmove filmove, putuju, brinu se o okolišu…Bomba  pada u njihov život kada on spomene dijete. U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti, otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo “ unerediti” djetetom? – pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor.

Igraju: Jadranka Đokić  i Amar Bukvić.

Nagrade:

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA ”PROLOG” 2016.

– predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po ocjeni publike (4,91)

20. TEATARFEST ”PETAR KOČIĆ”, BANJA LUKA, 2017.

– Jadranki Đokić dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar (radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h). Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna /50,00 kuna.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...