U subotu iz centra Pakoštana startat će humanitarna utrka

U subotu s početkom u 10 sati, iz centra Pakoštana startat će humanitarna utrka dm BLUE & GREEN TRAIL koja će u dvije kategorije spojiti obalu  mora  (BLUE 10 km) i Vranskog jezera (GREEN 25 km). Utrka se održava u sklopu Coastal & Mountain trails lige, a sudionici će uživati u vizurama i pogledu na otoke, Velebit i Vransko jezero. Utrka će predstaviti jedinstvenu ljepotu općine Pakoštane te će osigurati pomoć samohranim majkama i potrebitim obiteljima, što je prepoznao i dm koji je, uz organizacijsku podršku, osigurao i bogate poklon pakete za sve sudionike.

Startati će i dm MALI TRK – utrka za najmlađe. Trasa utrke duga je 500 metara te prolazi u centrom Pakoštana (na rivi), a nakon utrke mali sudionici dobit će poklone i moći će degustirati dmBio proizvode.

U ponedjeljak, TZO Pakoštane počastit će turiste i mještane velikom Uskršnjom marendom u centru mjesta s početkom u 09:00 sati. Uz niz tematskih radionica i igraonica, pripremat će se tradicionalna jela, a posjetitelji će upoznati lokalnu gastronomiju kroz izložbu domaćih proizvoda i domaće hrane poput sira, kobasica, šunke, špeka i pogače.

Uskršnju marendu obilježit će posebna atrakcija – cijeli trg bit će prekriven svježe pokošenom zelenom travom, a lokalni OPG-i organizirat će izložbu domaćih životinja – pilića, patkica, jarića i zečeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...