Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole pomogli Zadarskom azilu

Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar na čelu s vijećem učenika i pedagoginjom Larisom Radinski još su jednom pokazali veliko srce i empatiju prema životinjama.Vijeće učenika organiziralo je i humanitarnu akciju za Zadarski azil i napuštene mačke na području grada Zadra.

Vijeće učenika u suradnji s knjižničarkom Danijelom Ringer Knez i pedagoginjom Larisom Radinski organiziralo je humanitarnu akciju u kojoj su učenici prikupljali novce, hranu, pokrivače i dr., za Zadarski azil i napuštene mačke na području grada Zadra, koje također hrane volonteri.

Cilj nam je bio pomoći napuštenim životinjama i zahvaliti nesebičnim ljudima koji odvajaju svoje vrijeme kako bi pružili dostojanstven život ovim životinjama. Naša pomoć njima možda nije velika, međutim htjeli smo i kod učenika razviti svijest i empatiju za napuštene životinje, te pozvati i druge ljude da pomognu azilu i svim napuštenim životinjama. Za prikupljena sredstva, učenici su kupili hranu i higijenske potrepštine, te su donijeli i pokrivače.  S druge strane, svako ovakvo iskustvo, oplemenjuje i djecu koja su bila vidno uzbuđena i sretna. Igrali su se sa psima u azilu, tako da je sreća uistinu obostrana. Nadamo da ćemo biti primjer i drugim škola, ali i građanima, te ih potaknuti da učine isto jer i životinje imaju pravo na dostojanstven život a zajedno možemo puno toga učiniti za njih,- rekla nam je pedagoginja Larisa Radinski.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...