Udovice branitelja prosvjeduju protiv ženskih prava; Glasovac: “Ne bi škodilo da malo suosjećanja sa žrtvama nasilja”

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH poručila je kako organiziraju prosvjed protiv Konvencije.  Inicijativu “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” potpisala Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH za grad Zagreb i Zagrebačku županiju, koja navodi kako  tu Inicijativu za sada podržava 31 građanska udruga, a poziv za okupljanje upućen je brojnim udrugama i pojedincima. U priopćenju  stoji kako Istanbulska konvencija ‘grubo zadire u temeljne tradicionalne, kulturološke, identitetske i pravne odrednice hrvatskog društva i hrvatskog političkog sustava’.

Žalosti ova izjava, jednako kao i činjenica da je žena ženi najveći neprijatelj. Kako je moguće da se nakon stotina godina borbe za prava žena, sada, danas ali i sutra postoji skupina žena, koje prosvjeduju protiv temeljnih ljudskih i ženskih prava!?

Istanbulska konvencija je skraćeni naziv za Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, stoga čudi kako žene idu u “rat” protiv žena. Ovom izjavom ostala je zaprepašćena i Sabina Glasovac, koja se jasno zalaže za zaštitu ljudskih, a ponajviše ženskih prava.

– Prosvjedovati je legitimno. Samo mi nije jasno protiv čega se prosvjeduje. Istanbulska konvencija će pomoći snažnijoj borbi protiv nasilja nad ženama. Valjda bi nam svima trebalo biti stalo do zaštite ženskih ljudskih prava, a najviše ženama. Malo solidarnosti i suosjećanja nas koje nismo žrtve nasilja s onima koji ga svakodnevno trpe ne bi škodilo. Naprotiv, bilo bi poželjno,- komentirala nam je  Sabina Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...