VIDEO Legendarni Couture otkrio kako Cormier može pobijediti protiv Stipe Miočića

Stipe Miočić i Daniel Cormier će 8. srpnja odraditi jedan od najiščekivanijih MMA dvoboja u 2018. godini kada stanu na suprotne strane Octagona u glavnoj borbi UFC-a 226. Bit će to prvi super meč između prvaka u teškoj i prvaka u poluteškoj kategoriji u povijesti UFC-a, piše Fight Site.

Nema sumnje da će pobjednik biti ubilježen kao jedan od najboljih P4P boraca koji su se ikada bavili ovim sportom, a nakon što je srušio rekord po broju uzastopnih obrana UFC titule u svojoj kategoriji, Miočić bi ovo bila nova kruna fenomenalne karijere.

No, naravno, Stipe prvo mora svladati neugodnog protivnika koji nikada u karijeri nije poražen kada je nastupao u teškoj kategoriji. Iako mu kladionice ovaj put daju priličnu prednost ispred Cormiera, nisu svi uvjereni da će “Vatrogasac” iz Octagona izaći uzdignute glave. Jedan od njih je i Randy Couture, čovjek koji je osvajao pojaseve UFC prvaka u obje kategorije: teškoj i poluteškoj. Stoga je savršen sugovornik kada se priča o ovom mega dvoboju.

“Očito je kako je Daniel krenuo u karijeru u teškoj kategoriji. Radi se o velikom momku sa sjajnim hrvačkim pedigreom koji se susreće s vjerojatno najboljih teškašem na svijetu u liku Stipe Miočića”, izjavio je Couture za MMANytt te je dodao:

“Smatram da će to biti vrlo zanimljiv i tehnički jako dobar meč.”

Upitan može li Cormier protiv favoriziranog Stipe, legendarni UFC veteran odgovara:

“Mislim da je ključ u tome da Daniel uspije natjerati Stipu da hrvaju koliko god je više moguće tijekom tog meča. Ako u tome uspije, vjerujem da ga čeka jako dobra večer. Ako Stipe uspije iskoristiti svoju sjajnu distancu, svoje stand up kvalitete i svoj borilački IQ, te uspije držati Cormiera dalje od sebe, to bi mogla biti dobra večer za njega. To je jedna od onih borbi, kao kada bacite novčić, teško je reći tko će pobijediti.”

Ipak, kao MMA borac koji je stigao iz hrvanja, Couture naginje Cormieru.

“Ja sam hrvač, tako da nekako vjerujem da će ta hrvačka prošlost odraditi posao za Cormiera. Ali Stipe je jedan od najboljih boraca svijeta. On je sjajan MMA borac”, zaključuje bivši UFC prvak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...