VIDEO Modrić u iskrenom intervjuu za peruansku TV: “Uvijek je ponos nositi hrvatski dres, za to živimo i to je nešto posebno”

Luka Modrić u Miamiju je sjeo pred kamere peruanske TV Movistar Deporte i dao jedan od iskrenijih intervjua u posljednje vrijeme.

Nasmijan i opušten, Luka je govorio o svojim osjećajima kad igra za Hrvatsku, očekivanjima navijača, ali i igrača u reprezentaciji uoči SP-a u Francuskoj. Komentirao je skupine SP-a i momčadi koje je do sada gledao, savjetovao Peruance i otkrio koga smatra najvećim favoritom za naslov svjetskog prvaka. Luka je objasnio i što Hrvatska večeras očekuje od Perua, u prvoj pripremnoj utakmici za SP u Rusiji (1:30 po hrvatskom vremenu), piše Index.hr.

Izvukli smo ključne dijelove intervjua.

“Divno se osjećamo kada nastupamo s reprezentacijom, uvijek je ponos nositi hrvatski dres, za to živimo i to je nešto posebno. Mislim da je uloga hrvatskog kapetana sam vrh u karijeri. Osjećam se sjajno. Uvijek želimo dati najviše, najbolje što možemo.  Želimo usrećiti Hrvate u Hrvatskoj , ali i izvan granica. Naša zemlja je mala, ima  nas četiri milijuna u domovini i puno više u inozemstvu”, rekao je Modrić.

Peruanski navijači, koji su se okupili u Miamiju, neumorni su da dođu do Modrića.

“Igrače Reala prepoznaju svugdje, ali ipak me uvijek iznenadi kada te prepoznaju djeca s drugog kraja svijeta.”

S kakvom će ekipom Hrvatska zaigrati večeras?

“Posljednje tri utakmice vodi nas novi izbornik i s njim smo do sada uvijek igrali dobro, ima jasne ideje kako trebamo igrati i kako da izgledamo kao ekipa. Naravno, puno toga ovisi i o drugima. Gledamo videa, proučavamo njihovu snagu, ali ponavljam da je Hrvatska dobro izgledala u prethodnim utakmicama. Večeras očekujemo vrlo jaku utakmicu.”

Na SP-u Modrić želi ponoviti uspjeh Hrvatske iz Francuske 1998.

“Ne zanima nas ništa osim prolaska skupine, to je naš minimalni cilj. Ovo je posljednja prava šansa generacije i ako možemo ponoviti 1998., to bi bio san svih igrača. Imao sam 13 godina kada je Hrvatska osvojila broncu, gledao sam sve utakmice. Što da vam kažem, to je bilo predivno. Hrvatska je mlada zemlja i ’98. je bila jako bitna za naš nogomet. Hrvatska reprezentacija pomogla je da nas prepoznaju, radila je za budućnost Hrvatske. Jako želimo ponoviti ’98., presing je ogroman, ovaj put moramo biti na većem nivou, inače će nas svi kritizirati, to je tako. Čini se kako uvijek idemo težim putem, izgubili smo neke važne utakmice u kvalifikacijama, ali sve je bilo drugačije u play-offu. Nadamo se da ćemo nastaviti istim tempom.”

Očekuju li navijači u Hrvatskoj na ovom SP-u i više od Luke Modrića?

“Uvijek su ljudi očekivali više od mene, ali ja sam uvijek davao maksimum, sve što sam mogao da pomognem ekipi na travnjaku. Ponekad je dovoljno, ponekad ne, ali nemam pritisak zbog toga.”

Peru bi trebao biti test za Argentinu, koja Hrvatsku čeka u skupini.

“Večeras očekujemo jaku utakmicu, gledao sam neke igrače Perua, riječ je o agresivnoj i borbenoj momčadi koja puno trči. Sviđa mi se kako momčadski rade i bore se. Vjerujem da će nam biti dobar test za Argentinu, očekujemo borbenost, želju, posvećenost protivnika. Sve su to odlike Argentine koja ipak ima veću kvalitetu s Messijem, Di Marijom i ostalima.”

Peru je izborio SP nakon 35 godina, a u skupini nastupa s Francuskom, Austrijom i Danskom.

“Imate jako tešku skupinu, smatram da je Francuska favorit za osvajanje SP-a. Imaju dvije jake ekipe, iskreno ne znam koja postava je jača, udarna ili rezervna. Danska me iznenadila protiv Irske, gledao sam utakmicu. Bit će vam jako neugodan protivnik.”

Modrić je Peruancima na kraju razgovora poželio puno sreće na SP-u, te da uživaju na sutrašnjoj utakmici na stadionu Hard Rock.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...