u ulici 84. Gardijske bojne HV

Vikend rekorder; Zaustavljen 48-godišnjak s 2,44 promila alkohola u krvi

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Proteklog vikenda  policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 751 vozilo i vozača, a poduzeli su 253 represivne mjere. Alkotestirano je 79 vozača od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 113 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 6 je vozilo bez vozačke dozvole, 2 vozača nisu poštivala prometni znak, 5 vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije,  3 vozača je vozilo za vrijeme zabrane, 10 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 9 vozača je nepropisno pretjecalo, 3 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 23 vozača i 6 vozila. U tom se vremenu dogodilo 17 prometnih nesreća, u kojima je jedna  osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena.

U nedjelju oko 1 sat u noći  u ulici 84. Gardijske bojne HV u Zadru, 48-godišnji vozač je upravljao Opel Corsom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

 

Možda ste propustili pročitati