„Welcome“, „Rural“, „Bike Magic“…; Kreditiranje obiteljskog smještaja u Zadarskoj županiji

U  organizaciji Županijske komore Zadar održan je četvrti po redu Regionalni forum obiteljskog smještaja Zadarske županije (FOS) koji je okupio pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, predstavnike njihovih udruženja te mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju.

Na Forumu je, među predstavljenim trendovima i marketinškim alatima koji vlasnicima obiteljskog smještaja mogu pomoći u praćenju brzorastućih promjena na domaćem i stranom turističkom tržištu, predstavljen i županijski Program kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome” koji je namijenjen iznajmljivačima u obiteljskom smještaju na području Zadarske županije. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije Lovro Jurišić upoznao je nazočne s Programom koji ima za cilj realizaciju investicijskih projekata, odnosno, povećanje konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju. Uz to, cilj je i  jačanje vidljivosti oznake kvalitete u obiteljskom smještaju „Welcome“, uključujući i njegove podbrendove „City“, „Family“, „Rural“ i Zadar „Bike Magic“, poticanje specijalizacije prema različitim ciljnim skupinama, što doprinosi stvaranju značajne strateške prednosti te stvaranje preduvjeta za produženje sezone.

Zadarskoj županiji su partneri u Programu TZ Zadarske županije i poslovne banke, a kreditni potencijal iznosi 10 milijuna kuna, pri čemu je najviši pojedinačni iznos kreditnih sredstava 150.000,00 kuna. Kamata će iznositi najviše 5%, pri čemu će Zadarska županija subvencionirati 3 ili 4 postotna boda, ovisno o lokaciji obiteljskog smještaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...