Cestitka_Uskrs

Zadar svladao Croatiju fantastičnom igrom i oduševio navijače na Stanovima

U 18. kolu 3. HNL Jug Zadar je na Stanovima svladao Croatiju iz Zmijavaca, vodeću momčad lige, rezultatom 3:0. Igrači Vjerana Simunića odigrali su fantastičnu utakmicu i oduševili svoje navijače, s kojima su na kraju proslavili veliku i važnu pobjedu.

Prvih dvadesetak minuta proteklo je uglavnom u podjednakoj igri, s tim da je Zadar bio nešto opasniji i zaprijetio preko Jurića i Petkovića. U 24. minuti gosti su imali vrlo dobru priliku, ali je Begić s vrha 16-erca pucao malo preko gola. Minutu kasnije udarac je okušao i Antonio Repić i kao da mu je to trebalo da namjesti nišanske sprave.

U 27. minuti Matteo Pranić je sjajno po lijevoj strani proigrao Repića, koji je ušao u kazneni prostor i majstorski pogodio donji desni kut za 1:0. Zadar je preuzeo kontrolu nad utakmicom, a kada se činilo da će se s tim rezultatom otići na poluvrijeme, “plavi” su odigrali još jednu izvrsnu akciju.

Karlo Torbarina je s lijeve strane pronašao Branka Čubrila na desnoj, ovaj je spustio loptu za Kristijana Jurića, koji sa 14 metara iz voleja neobranjivo pogađa za 2:0. Dogovor u poluvremenu u zadarskoj svlačionici bio je da se u nastavak krene još jače i to se odmah isplatilo.

U 51. minuti nova krasna akcija Zadra. Opet je Čubrilo u ulozi asistenta, probio je desnu stranu i oštro vratio loptu u srce peterca, gdje je snalažljivi Torbarina petom poentirao za 3:0. Za zadarskog veznjaka to je već 9. ovosezonski pogodak, čime se priključio vrhu ljestvice strijelaca.

Kasnije su Zadrani samo mrvicu spustili gas, ali nastavili su nizati prilike. Opasno su pucali Petković, Josip Jurjević, Anić, Torbarina, Repić, Handžić pa opet Repić, no mreža gostiju više se nije tresla. Završilo je 3:0, a nakon posljednjeg sučeva zvižduka igrači Zadra otišli su ispod istočne tribine zahvaliti svojim navijačima na podršci.

Ovom pobjedom Zadar se na ljestvici 3. HNL jug trenutačno izjednačio s Uranijom, koja sutra u Baškoj Vodi dočekuje Split. U sljedećem kolu, već u utorak u 15:30, očekuje nas gostovanje kod biogradskog Primorca, koji je današnjom pobjedom 2:3 u Imotskom preuzeo vrh ljestvice.

ZADAR – CROATIA 3:0

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 300. Sudac: Emil Tomašević (Ploče). Pomoćnici: Ante Proso (Gata) i  Matej Pavić (Split). Strijelci: 1:0 Repić (27′), 2:0 Jurić (45′), 3:0 Torbarina (51′). Žuti kartoni: Čubrilo, Repić i Jurić (Zadar); Serdarušić (Croatia).

ZADAR: K. Jurjević – Pranić, Sarić, Jerbić, J. Jurjević (od 75′ Handžić) – Anić, Jurić (od 92′ Smokrović) – Repić, Torbarina, Petković (od 76′ Grbavica) – Čubrilo. Trener: Vjeran Simunić.

CROATIA: Vugdelija – Jović, Vidošević, Čaljkušić (od 46′ Ćapin), Šabić, Vuković, Begić, Mrkonjić (od 62′ Karoglan), Gudelj, Stipić, Todorić (od 55′ Serdarušić). Trener: Mislav Karoglan.

NK Zadar i barba Jere darivali dame

Prije početka današnje utakmice na Stanovima sve vjerne navijačice NK Zadra imale su poseban doček, jer im je povodom Međunarodnog dana žena klub odlučio ukazati mali, simboličan znak pažnje. Za besprijekornu izvedbu pobrinuo se barba Jere Biloglav, koji je sve dame dočekao s osmijehom na licu i čokoladicom, a na poluvemenu je još jednom prošao tribinama i počastio naše drage navijačice.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...