Zadarska Zajednica utemeljitelja HDZ-a raspisuje unutarstranački referendum o ratifikaciji Konvencije

Zadarska Zajednica utemeljitelja HDZ-a raspisuje unutarstranački referendum o ratifikaciji Konvencije . Pokušaj korištenja  prijeko potrebnih učinkovitih mehanizama zaštite žena od nasilja u svrhu postizanja prikrivenih   ideoloških i svjetonazorskih ciljeva krajnje je neprihvatljiv, nekorektan i nedemokratski.

Smatramo nerazumnim i štetnim za HDZ,  ali i za hrvatski narod u cjelini, posve ignorirati i zanemariti jasno izraženo stajalište brojnih hrvatskih nezavisnih znanstvenika i intelektualaca a napose  Katoličkih biskupa. Katolička crkva  stoljećima je branila i obranila hrvatski vjerski, nacionalni i kulturno – civilizacijski identitet. U skladu sa navedenim statutarnim vrednotama HDZ je dužan učiniti sve  da bi jednakost  žena i muškaraca  u dostojanstvu i svim oblicima ljudskih prava  bili zaštićena na najvišoj zakonodavnoj razini, vodeći pri tom na poseban način računa da se spriječi i kazni bilo kakav oblik zlostavljanja žena,- poručuju iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a

Ukoliko u hrvatskom  pravnom sustavu postoje bilo kakve manjkavosti u ostvarenju navedenog cilja, nužno je, bez odlaganja pristupiti otklanjanju takvih mogućih nedostataka. Hrvatski narod i društvo suočeni su s brojnim teškim pitanjima kao što su: demografsko izumiranje, katastrofalni razmjeri iseljavanja mladih obitelji iz Hrvatske, umiranje hrvatskog sela, nezadovoljavajući ekonomski rast, problematičnost procesa preoblikovanja hrvatskog školstva … koji bi na ljestvici prioriteta morali biti daleko, daleko  ispred ratifikacije jednog spornog dokumenta koji u hrvatskom društvu izaziva nove pogubne podjele i usmjerava nacionalnu energiju na ideološke rasprave.

U  javnosti a osobito kod članova i birača HDZ-a stvoren je čvrsti dojam da naša stranka pristaje na pritiske i ucjene minornih pa i višeznačno dvojbenih koalicijskih partnera  poput HNS-a i Milorada Pupovca, kao i neopravdane zahtjeve koji dolaze izvan Hrvatske.

Držimo da se tim pritiscima i ucjenama konačno treba oduprijeti i pod cijenu raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora. HDZ ne smije biti talac karijerističkih ili materijalnih interesa bilo kojeg pojedinca ili skupine. Pristajanje na ratifikaciju većeg dijela članova Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a smatramo iznuđenim otvorenim upozorenjem da bi mogli ostati bez svojih položaja. I upozorenje i njegovo uvažavanje smatramo krajnje neprihvatljivim i opasnim presedanom. Iz svih navedenih razloga predlažemo da se do daljnjeg odgodi ratifikacija Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru a da se prije konačne odluke HDZ-a o ovom važnom pitanju koje zadire u bit svjetonazorskog  i ideološkog utemeljenja naše stranke, a u skladu s najavljenim odredbama novog stranačkog Statuta, raspiše unutarstranački referendum na kojem bi se na najdemokratskiji način donijela odluka koja bi odražavala stvarnu volju većine članova HDZ-a. Pozivamo sve Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman“ kao i središnja tijela Zajednice da prihvate i podrže naš prijedlog, jer upravo mi koji smo prije dvadeset i devet godina stvarali HDZ, među najpozvanijima smo i najodgovornijim da stanemo u obranu temeljnih programskih i svjetonazorskih načela na kojima je naša stranka, na čelu s dr  Franjom Tuđmanom, utemeljena i da obranimo načelo VJERODOSTOJNOSTI kojeg je kao svoj moto, preuzimajući čelno mjesto u našoj stranci, istaknuo gospodin Andrej Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...