Zemunički vojnici pomažu 250 djece i mladih od vrtićke dobi do samostalnosti

Pripadnici Hrvatske vojske iz postrojbi smještenih u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku sudjelovali su 8. i 9. ožujka 2018. u humanitarnom projektu učlanjenja u Klub prijatelja SOS Dječje selo Hrvatska pomažući kroz uplate dragovoljnih novčanih priloga za rad ove udruge.

Ovo je prva akcija provedena u bazi u Zemuniku, a sudjelovali su vojnici, dočasnici, časnici i djelatnici postrojbi 93. zrakoplovne baze, Središta za obuku HRZ i PZO “Rudolf Perešin” Pukovnije protuzračne obrane, Opslužništva vojarne, Hrvatskog vojnog učilišta “Dr Franjo Tuđman”-ustrojbena cjelina Zemunik Donji, voda satnije Vojne policije te Središnjice za komunikacijsko-informacijske sustave.

Predstavnica SOS Dječjke selo Hrvatska Melita Radoš izrazila je zahvalnost što su mogli predstaviti svoj rad skrbeći o 250 djece i mladih od vrtićke dobi do samostalnosti, a djeca su bez roditelja i roditeljske skrbi. “Zahvalna sam svim pripadnicima Oružanih snaga RH što su prepoznali naše potrebe i odazvali se akciji postavši naši prijatelji i tako još jedanput potvrdili svoju prepoznatljivu humanist i veliko srce pomažući ovoga puta najranjivoj skupini, a to su djeca”, naglasila je Melita Radoš.

Akcija se provodi i u drugim vojarnama i postrojbama OSRH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...