Žene su poludjele za “Pepeljuga dijetom”; Budite oprezne i dobro promislite

Sigurno si, baš kao i većina djevojčica, nekada gledala ovaj klasični Disneyjev animirani film i poželjela biti baš kao ona! E, pa, sada postoji posebna “dijeta” s idejom da uspijemo upravo to: postići njene mjere i izgled. Trebamo li ti uopće reći koliko je to nerealistično i apsolutno ludo?!

Cilj ove dijete je postići “Pepeljuginu” kilažu, koja se navodno izračunava tako da svoju visinu (u metrima!) kvadriramo i zatim dobiveni broj pomnožimo sa 18. Navodno su, bez obzira na visinu, brojevi takozvane idealne Pepeljugine kilaže potpuno suludi i debelo ispod granice zdrave kilaže jedne odrasle žene.

Tako je, prema ovoj “dijeti”, idealna težina djevojke koja je visoka 1.60 metara – 46 kilograma, djevojka visine 1.70 metara bi trebala težiti 52 kilograma, dok bi na visinu od 1.80 metara broj kilograma trebao biti 58.

Ne možemo vjerovati da žene zaista misle da je ovo “ideal”. Također, šalje i potpuno pogrešnu poruku svijetu – da smo bolje ako smo mršavije. Kako je jedna nutricionistica napisala na Twitteru:

“Ovo nije dijeta već potpuno nerealističan cilj tjelesne kilaže koja samo može naškoditi vašem organizmu! Biti neuhranjen je jednako loše kao i biti pretio.” Ne možemo se složiti više… Srećom pa današnje Disney princeze dolaze u svim veličinama, oblicima, bojama kože i kose te više ističu pravu vrijednost ljepote – hrabrost, upornost, odlučnost i neovisnost., piše 24sata.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...