Zima ne posustaje, pogledajte što nas čeka idući tjedan

U nedjelju i početkom tjedna u unutrašnjosti bit će još hladnije. Uz i dalje dosta oblaka još će povremeno biti oborina, a na moru će biti vjetrovito. Ciklona koja je u subotu bila u Jadranu odmaknut će na istok, no približit će nam se nova s kojom će stići nova oborinska epizoda krajem nedjelje i u ponedjeljak, donosi tportal.hr.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će oblačno uz mogućnost ponegdje za kraća sunčana razdoblja. Mjestimice se očekuje malo kiše, a moguća je i oborina na granici kiše i snijega. Temperatura zraka tijekom dana biti će između 0 i 5 stupnjeva.

U zapadnijim područjima temperatura ujutro od -2 do 1, a danju između 1 i 4 stupnja. Ponegdje se predviđa malo snijega ili oborine na granici snijega i kiše, većinom u noći i ujutro te ponovno navečer i u noći na ponedjeljak. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak kojega će biti i u gorju.

Na sjevernom će Jadranu puhati umjerena i jaka, na udare podno Velebita olujna bura, osobito potkraj dana. Ponegdje na obali i otocima kiša, uglavnom krajem nedjelje, a u gorju će biti snijega uz stvaranje novog snježnog pokrivača.

Na srednjem Jadranu veći dio dana bez oborine, a na kišu treba računati poglavito potkraj dana i u noći na ponedjeljak. Slab i umjeren sjeverozapadnjak će od sredine nedjelje okrenuti na jugo koje će jačati. Temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stupnjeva, a na krajnjem jugu moguće i malo viša. I tu će kasno poslijepodne i navečer biti juga, ponegdje i jakog, a u prvome dijelu dana puhat će sjeverozapadnjak. Bit će promjenljivo oblačno s kišom većinom navečer.

Idućih dana u unutrašnjosti još hladnije pri čemu ponegdje i najviše dnevne vrijednosti temperature mogu biti niže od 0 stupnjeva, osobito u ponedjeljak. Povremeno će biti snijega, ponajprije u gorju, a mjestimice je još moguća oborina na granici snijega i kiše. Puhat će sjeveroistočni vjetar, na udare ponegdje i jak, posebice u srijedu.

Hladnije se predviđa i na sjevernom Jadranu, a na srednjem i južnom temperatura će se sniziti sredinom tjedna kada će se bura od sjevera proširiti na cijelu obalu. Do onda na jugu će puhati jugo pa sjeverozapadnjak i zapadnjak. Kiša povremeno prekosutra, a uglavnom u Dalmaciji i u utorak i srijedu.

Treba napomenuti kako je ponegdje na sjevernom dijelu moguć snijeg nošen burom, a sredinom tjedna mjestimice je moguća susnježica pa i snijeg i na moru.

Stvaranje novog snježnog pokrivača ovih je dana najizglednije u gorskim područjima, iako tanjeg početkom tjedna može biti i mjestimice u nizinama, posebice u istočnoj Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...